Enhetschef till kommunikationsenheten

Enhetschef till kommunikationsenheten

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Nu bygger vi unika bostäder i kulturhistoriska fabrikslokaler och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer.

Med det narrativet som grund så söker vi en enhetschef till kommunikationsenheten som har förmåga att omsätta det komplexa till det enkla och visioner till handlingskraftiga planer.

I rollen
som enhetschef för kommunikationsenheten kommer du att leda en grupp som består av 7 medarbetare. Vi har börjat vår resa från en traditionell funktionell organisation till ett snabbrörligt kommunikationsteam. Vi söker nu en ledare som tillsammans med ett engagerat team ska öka vår förmåga att fortsatt kunna leverera kommunikation i framkant i en allt mer komplex omvärld.

Vi söker dig som
har högskoleutbildning med kommunikations- eller informationsinriktning eller motsvarande erfarenhet. Du har erfarenhet av arbete i offentliga och politiskt styrda organisationer och har god förmåga att hantera press- och mediefrågor. Utöver det ser vi att du har:

. minst 5 års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
. erfarenhet av projekt- och produktionsledning
. erfarenhet av tvärfunktionellt kommunikationsarbete i större organisationer
. vana att jobba i team med många kompetenser och ansvarsområden
. god förståelse för digitala kommunikationskanaler som passar för intern och extern kommunikation
. erfarenhet av kriskommunikation
Du har flerårig ledarerfarenhet och gedigen kompetens inom kommunikationsuppdragets alla discipliner. Du är en vass skribent och van att formulera strategiska underlag, operationalisera dessa samt mäta och följa upp resultat. Du har vana av att kravställa uppdrag och upphandlingar gentemot externa leverantörer såsom kommunikations- och mediebyråer och digitala tjänster.

Som person är du självständig och driven. Du är snabb på att läsa av nya situationer, analysera, dra slutsatser och förmedla dem. Du ser till helheten och kan prioritera om och anpassa insatser utifrån verksamhetens eller omvärldens behov. Du är en ledare med förmåga att skapa arbetsglädje och har en tydlig målsättning och är uthållig, engagerad och lösningsorienterad. Du är en strateg, men säkrar också att genomförandet av aktiviteter är av hög kvalitet. Du är prestigelös och bekväm att växla mellan det strategiska ledaransvaret och att kavla upp ärmarna för det operativa kommunikationsuppdraget. Du jobbar på alla nivåer i organisationen och är duktig på att skapa nya kontaktytor och utveckla tvärfunktionella nätverk.

Anställningen
omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2021

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta avdelningschef Ilona Klein Gullberg, 08-570 485 07. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.