Bygglovshandläggare

Bygglovshandläggare

Industrisamhällen förvandlas och i vår centralort Gustavsberg växer nu bostäder och ny infrastruktur fram på det som tidigare var industrimark. Samtidigt sjuder båthamnar, varv och marinor av aktivitet vid kusten och på skärgårdsöarna. Välkommen till Värmdö, en av Sveriges snabbast växande kommuner!

Vill du arbeta med trevliga kollegor på ett föränderligt kontor i utveckling, där tempot är högt och kunden är i fokus är du rätt person för oss. Vi sitter i kontorslandskap med flexibla arbetsplatser i lokaler som är vackert belägna i utkanten av Gustavsberg. Det är bara ett stenkast från havet, och på lagom pendlingsavstånd från city. Idag är kontoret beläget i Mölnviks handelsområde med kommunikationer som innefattar bland annat direktbuss till Slussen.

I rollen som bygglovshandläggare ingår arbetsuppgifter inom plan- och bygglagens område. I huvudsak innebär det att handlägga och fatta beslut om bygglov, anmälan och startbesked. Vidare ingår att förbereda beslutsunderlag till bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden samt bedriva tillsyn i enlighet med plan- och bygglagen. Du kommer att arbeta självständigt med handläggning av ärenden och det innefattar bland annat granskning av inkomna handlingar. I rollen ingår mycket kontakter med kommunens olika invånare och företag. Du förväntas också delta i kontorets utveckling och förbättringsarbete.

Vi tror på våra medarbetares förmågor och erbjuder individuella handlingsplaner och kompetensutvecklingsinsatser för att stärka dig i din roll.
Vi söker dig som är intresserad av byggnader och byggnation i vid mening eftersom vårt arbetsfält spänner över mycket varierande uppgifter. Du har en för arbetsområdet relevant högskoleutbildning eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig. Det ses som meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du behöver även ha kunskap om plan- och bygglagen samt miljöbalken, och erfarenhet från ärendehanteringssystemet Castor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommunicerar tydligt, enkelt och effektivt, och är entusiastisk och positiv även i utmanande situationer. Du prioriterar service och anpassar ditt beteende för att skapa kundnöjdhet, och du gillar en händelserik vardag, ser förändring som en möjlighet och har ett inre driv.
Du hanterar komplexa problem och situationer självständigt och effektivt och tar initiativ inom och utanför eget ansvarsområde i syfte att få saker att ske. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift då du kommer att delta i sammanträden, hålla presentationer och möta medborgare och verksamhetsutövare. Giltigt B-körkort är ett krav.

Bygg- och miljöavdelningen består av 47 medarbetare som nästan uteslutande arbetar med myndighetsutövning. Vårt ansvarsområde omfattar tillsyn, tillstånd, strandskyddsdispenser, livsmedelskontroller, bygglov, påföljder och ingripanden. Vi arbetar ständigt med vår tillgänglighet och strävar efter att vara kundorienterade.
Avdelningen fick år 2016 pris som årets LEAN-byggare. Genom smarta lösningar och helt digitaliserad handläggning hanterar vi alla typer av ärenden på ett smartare, effektivare och inte minst miljövänligare sätt. Vår avdelning är en föregångare inom området och har många studiebesök som söker inspiration av oss.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är ett vikariat med tillträde i juni 2019 som primärt löper till januari 2020.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 26 april 2019.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Conrad Grut, tf Enhetschef Byggenheten eller vår avdelningschef Jelinka Hall. Du når dem via kontaktcenter, 08-570 470 00. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.