Boendestödjare

Boendestödjare

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar - den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen. Du börjar dagen med en kort resa över broar och hav till vår fina skärgårdskommun. Bussarna går var 10:e minut. I vår centralort, Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus. Väljer du istället bilen tar samma sträcka 20 min. Till oss pendlar du rätt!

Socialtjänsten i Värmdö är inne i ett skede där vårt mål är att skapa en sammanhållen och klientcentrerad socialtjänst, som kan möta de behov som finns i vår föränderliga omvärld. Under kommande år har IFO bland annat som mål att utöka vårt systemiska och nätverksinriktade arbetssätt genom att bland annat implementera förhållningssättet Signs of safety.

I rollen
som boendestödjare kommer du att komma i kontakt med många externa och interna samverkanspartners. Du har en stor möjlighet att påverka ditt och gruppens arbetssätt och du är en viktig person i det fortsatta utvecklingsarbetet på enheten. Med delaktighet fortsätter vi tillsammans att bygga rutiner och strukturer för att stärka gott samarbete och samverkan. Som stöd i ditt dagliga arbete finns kollegor i form av andra boendestödjare, en samordnare, en enhetschef och en administratör. Som nyanställd kommer du tillsammans med introduktionsansvarig samordnare att upprätta en introduktionsplan anpassad efter dina behov under din första tid hos oss.

Vi söker dig som
är utbildad socialpedagog, socionom, undersköterska/mentalskötare eller har annan relevant utbildning inom området som arbetsgivaren finner likvärdig. B-körkort är ett krav. Du har erfarenhet av socialt arbete med socialpsykiatrins målgrupp och är väl förtrogen med socialtjänstens verksamhetsområde. Du känner dig trygg i rollen som boendestödjare och tror på medborgarens egna förmågor och kan stödja människor i deras återhämtningsprocess. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och är bra på att samverka.

Socialpsykiatrienheten
är inne i ett spännande utvecklingsarbete med myndighetsnära utförande där det är ett teambaserat arbetssätt med brukaren i fokus. Enheten ingår i Individ och arbetslivskontoret och i Avdelningen unga och vuxna stöd och insatser.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.