Barnskötare

Barnskötare

Välkommen till en ung kommun i utveckling där du får möjligheten att arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att göra vardagen lärorik och lustfylld för våra barn i Värmdö kommun. Med närhet till både stad och natur pendlar du enkelt hit direkt från Slussen på 30 minuter, med bussar som går var tionde minut. På Ösbydalens förskola erbjuder vi omsorg och utveckling för 78 barn som varje dag vistas i våra bra utformade, pedagogiska lokaler med stora härliga gårdar. Just nu söker vi en förskollärare till en av våra 3-5 årsavdelningar.

På Ösbydalens förskola vill vi lyfta det som är positivt, belysa det som fungerar bra hos alla barn och hos varandra. Alla barn och vuxna ska ges möjlighet till stimulans och utmaning i vår verksamhet. Vi erbjuder en rolig, lärorik och strukturerad verksamhet. Vi lägger stor vikt på barns inflytande, hållbar utveckling samt på att inkludera språk och matematik på ett naturligt och lekfullt sätt i vardagen. Vi drivs av mottot: Alla barn ska gå på just sin bästa förskola och vi ger möjlighet att lyckas!

Rollen som Barnskötare innebär att du är en av pedagogerna i verksamheten. Du ska kunna ansvara för att leda, planera, dokumentera och utvärdera verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du arbetar i enlighet med läroplanens målområden, och ser till att tillsammans med arbetslaget ta del av det systematiska kvalitetsarbetet på avdelningen. Ni upprättar en arbetsplan och samarbetar med de andra avdelningarna för att främja det kollegiala lärandet, och skapar goda relationer med både barn och föräldrar.
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har ett utpräglat fokus på barnets bästa. Du är tydlig i din ledarroll och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är mål- och uppdragsfokuserad, och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och intresse för pedagogisk dokumentation, digitalisering och likabehandlingsarbete.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Ösbydalens förskola är belägen nära Gustavsbergs centrum med bussar, skog och kulturutbud ett stenkast bort. Förskolan har ca 80 barn och 16 pedagoger varav 4 är förskollärare. Barnen är fördelade på fem avdelningar: två avdelningar för barnen 1-3 år och tre för barnen 3-6 år. Förskolans verksamhet bedrivs utifrån Läroplanen för förskolan (Lpfö 98/16) där omsorg, lärande och fostran på ett lust - och lekfullt sätt bildar en helhet. Ösbydalens förskola har Grön flagg och bedriver likabehandlings- och jämlikhetsarbete. Dessutom arbetar vi med pedagogisk dokumentation, digitalisering och vi driver även ett eget förskolebibliotek som vi är mycket stolta över. Tillsammans med Lugnets förskola (som ingår i enheten) har vi möjlighet att kunskapsdela och kollegialt lära tillsammans.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är en visstidsanställning på heltid med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast 23 april 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Anna Bjers Giles, förskolechef, 08-57047457. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 apr (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.