Barnskötare/Resurs

Barnskötare/Resurs

Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. Värmdö är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att bidra till våra barns utveckling.

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete där du tillsammans med kollegorna i arbetslaget får möjlighet att utveckla en verksamhet där barnet är i fokus. På vår förskola arbetar proffsiga pedagoger som prioriterar gott samarbete med barnens föräldrar för ett gott resultat i vår verksamhet. Det betyder att du ska ha höga ambitioner och vilja göra ditt bästa!

I rollen som barnskötare/resursperson är dina arbetsuppgifter att tillgodose omsorg och lärande för ett barn med särskilda behov. Barnet behöver ständig tillsyn och du kommer få viss handledning av specialister. Du kommer att samarbeta/kommunicera med övriga pedagoger och barnets föräldrar. I tjänsten ingår att utföra vissa aktiviteter utanför förskolans område, bland annat kontakt med Ballongen.

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med barn som behöver extra omvårdnad och stöd i sin utveckling. På Kottens förskola har vi alltid barnen i främsta fokus och det måste du också tycka är det viktigaste! Vi ser att du har lägst gymnasieutbildning, gärna med pedagogisk inriktning. Erfarenhet av arbete på förskola eller som personlig assistent ses som meriterande. Du ska behärska det svenska språket i både tal och skrift och vara väl insatt i Lpfö18 och kunna överföra den till ditt arbete som resurs för barnet.
Jobbet kan periodvis vara intensivt och för att göra ett gott arbete som resursperson krävs flexibilitet och tålamod. Dessutom vill vi att du är pålitlig, positiv och utåtriktad som person och har lätt för att skapa goda relationer. Du är också självständig och tar egna initiativ. Viktigt är att du bidrar i arbetet för inkludering av alla barn trots att barnet behöver en hel del egen träning/omsorg.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Kottens förskola är en populär liten förskola med endast en avdelning med 22 barn. Gruppen delas i två grupper, yngre barn och äldre barn. Förskolan ligger nära Brunns Centrum på Ingarö. Kommunikationerna är goda med bara 20 min med buss från Slussen och 10 minuter från Gustavsberg. Dessutom har vi närhet till fina grönområden, bibliotek och sportfält.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning, med en sysselsättningsgrad på 100%. Tillträde den 12 augusti 2019.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 28 april 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta förskolechef Susanne Palm, på telefon 08-570 473 20. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.