Avdelningschef

Avdelningschef

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till
en av Sveriges snabbast växande kommuner! Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar - den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Varje dag hjälper vi våra medborgare i att göra vardagen meningsfull. Vi arbetar utifrån en värdegrund som gemensamt har skapats av samtliga medarbetare; NÄRVARO, vi ser och lyssnar på människor vi möter.

Värmdö kommun är nu i behov av att rekrytera en avdelningschef till för äldreomsorg i egen regi, inom vård- och omsorgskontoret. Värmdö kommuns organisation inom vård- och omsorgsområdet genomgår för närvarande en utveckling som kommer att fortsätta där ledaruppdraget kan komma att förändras och utökas.

Äldreomsorgsavdelningen
omfattar två särskilda boenden, två dagverksamheter samt hemtjänst. Avdelningen består av ca 650 medarbetare, varav 5 chefer. Avdelningen är organiserad i vård- och omsorgskontoret som är ett av Värmdö kommuns sex kontor i förvaltningsorganisationen. Inom kontoret återfinns även LSS-verksamheter samt biståndsavdelningen.

Rollen som avdelningschef
för äldreomsorg ansvarar för den kommunala egenregi-verksamheten inom äldreomsorgen. Du kommer ha det övergripande ansvaret för avdelningens inriktning, mål, organisation, ekonomi, resultat, personal, arbetsmiljö och utveckling. Du arbetar genom dina enhetschefer som i sin tur ser till att alla medarbetare i avdelningen är motiverade och har mycket god kvalité i sin leverans mot brukare och anhöriga. Ansvaret utövas inom ramen för gällande lagar, förordningar, föreskrifter, avtal, kommunala mål, beslutade budgetramar och styrdokument antagna inom kommunen. Du kommer även ha ett övergripande ansvar för en fungerande samverkan med andra avdelningar, myndigheter och aktörer, vård- och omsorgsnämnden samt med fack och skyddsombud.

Som avdelningschef tillhör du ledningsgruppen för vård- och omsorgskontoret och du är direkt underställd kontorschefen för vård- och omsorgskontoret.
Äldreomsorgen är inne i en förändringsprocess som kräver ett tydligt och strategiskt ledarskap. Arbetet kommer att vara både utmanande och givande. Värmdö kommun står för ett tydligt ledarskap som gör det möjligt för dina medarbetare att utföra sitt arbete och själva ta ansvar för sin personliga utveckling och kompetens. Det innebär att ledarskap är din viktigaste arbetsuppgift.

Vi söker dig som
har akademisk utbildning inom verksamhetsområdet, som anses adekvat av arbetsgivaren. Du ska ha dokumenterad erfarenhet inom äldreomsorgen samt erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet. Du har väl vitsordad erfarenhet som chef/ledare och har med fördel även dokumenterad högskoleutbildning i ledarskap. Du ska ha erfarenhet av att arbeta strategiskt samt att leda större verksamheter samt förmåga och vilja att utvecklas i ledaruppdraget med ett större ansvar. Det är viktigt att du har ett brukarperspektiv. Du behöver också ha goda kunskaper och erfarenheter av ekonomi och personalfrågor.

Anställningen
omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2020.

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta Mahria Lövkvist, kontorschef vård- och omsorgskontoret, 08-570 473 34. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.