Administrativ handläggare

Administrativ handläggare

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar - den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen, och bussarna går var tionde minut. I vår centralort Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus med flexikontor, med närhet till både natur och kommunikationer.

Enheten för ekonomiskt bistånd inom Vuxenutbildning- och Arbetslivskontoret omfattar idag en mottagningsgrupp som tar emot alla nya medborgare som söker kontakt med myndigheten. Dessutom inbegrips en grupp som jobbar med mer långvariga ärenden som är i behov av ekonomiskt bistånd. Vi är en stabil grupp i en ny nämndsorganisation med uppdraget att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på individens förmåga att bli självständiga. Vi har en stark inriktning på teamarbete kopplat till våra medborgares behov av stöd.

Rollen som administrativ handläggare innebär främst att utreda månatliga ansökningar om ekonomiskt bistånd, samt till viss del andra tillhörande administrativa arbetsuppgifter inom enheten. Arbetet ställer höga krav på rättssäkerhet och noggrannhet, likväl som god förmåga att hantera de frågor som kan dyka upp vid ansökan om ekonomiskt bistånd, från medborgare likafullt som till samarbetspartners. Du kommer att ingå i ett team av medarbetare som tillsammans bistår verksamhetens pågående ärenden. Vi uppskattar när våra medarbetare tar initiativ för att utforma arbetet och värdesätter din delaktighet i att uppnå verksamhetens mål.
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ett för tjänsten relevant utbildningsområde, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete och individhandläggning. Viktigt är att du tror på medborgarens egna förmågor och ser ett professionellt bemötande i alla kontakter som något självklart. Du är noggrann och strukturerad, har en god administrativ förmåga och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att du är trygg och självständig i ditt arbete, samt att du är en god samarbetspartner.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Anställningen är ett vikariat till och med augusti 2019 med möjlighet till förlängning och omfattar heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan via www.varmdo.se/ledigajobb. Skicka in din ansökan senast den 21 mars 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Andreas Johansson 08-570 471 32. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 mars (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.