Skolsköterska Värmdö Gymnasium

Skolsköterska Värmdö Gymnasium

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö gymnasium, som är en av Stockholms mest attraktiva gymnasieskolor, ligger centralt vid Gullmarsplan i Stockholm. Skolan har cirka 1250 elever fördelade på fem högskoleförberedande program: EK, ES, NA, SA och TE. Värmdö kommun är huvudman men våra elever kommer från hela Storstockholm.

Verksamheten kännetecknas av engagemang och kreativitet och är inriktad mot bildning, akademiska studier och yrkesliv. Alla lärare på skolan är legitimerade. Centralt i skolan finns vårt fina bibliotek. För elever i behov av särskilt stöd har vi en välfungerande studio. Värmdö gymnasium är skolan där eleverna trivs och ges goda förutsättningar för lärande och ett demokratiskt förhållningssätt. Samarbete har gjort Värmdö gymnasium till en av Stockholms mest framgångsrika skolor. Nu söker vi en kunnig och engagerad skolsköterska, som delar vårt fokus på lärande, samarbete och trivsel.

Rollen som skolsköterska innebär att du är en del i elevhälsoteamet tillsammans med kurator, studievägledare, specialpedagoger och programrektor. Elevhälsan ska främja elevernas lärande, utveckling och hälsa. I dina arbetsuppgifter ingår förebyggande och hälsofrämjande arbete vad gäller livsstil och faktorer som påverkar hälsa och ohälsa samt enklare sjukvårdsinsatser. Du håller hälsosamtal med elever i årskurs 1. Tillsammans med dina kollegor i elevhälsoteamet är du ett stöd för elever och lärare.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdom, distriktssköterska, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning. Erfarenhet inom skolhälsovård eller barn- och ungdomsmedicin är meriterande. Du ska ha goda IT-kunskaper och god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Som person har du lätt för att samarbeta, är lyhörd och har förmåga att skapa goda relationer till elever föräldrar och kollegor. Du tycker om att arbeta med ungdomar och att se de växa och utvecklas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattarheltid och är en tillsvidareanställning med tillträde i september eller enligt överenskommelse.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" och följ sedan instruktionerna. Bifoga personligt brev, cv och lärarlegitimation med behörighetsförteckning. Välkommen med din ansökan senast 1 augusti 2022.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Ahlgren, rektor, tel 08-505 55 109.
Fackliga representanter nås via kontaktcenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Värmdö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.varmdo.se/
Sista ansökningsdag 1 aug 2022 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.