Vi söker en projektcontroller för uppdrag inom kommunal sektor!

Vi söker en projektcontroller för uppdrag inom kommunal sektor!

Vi söker för kunds räkning en driven och verksamhetsnära projektcontroller till kommun i Södra Stockholm.

Välkommen med din ansökan redan idag!


Om tjänsten

Tjänsten är placerad inom enheten för ekonomi och styrning som finns på kommunledningskontoret. Inom enheten samarbetar controllers, ekonomer och strateger för att tillsammans utveckla ekonomistyrningen. Enhetens uppdrag är att ge stöd till kommunens kontor/avdelningar/bolag gällande ekonomi- och verksamhetsstyrning, planering, uppföljning och analysarbete.

Ekonomiavdelningen har ett ansvarsområde som spänner över hela det ekonomiska spektret, såsom ekonomisk planering, redovisning, uppföljning, analys, ekonomistyrning och målstyrning. Avdelningen ansvarar för ekonomisystem och ekonomiadministration, samt är kommunens specialistfunktion för inköp och upphandling.

Arbetsuppgifter

I denna roll bidrar du med struktur och systematik i uppbyggnadsskedet av verksamheten. Verksamheten är projektintensiv och rutiner och ansvar ska förtydligas och förankras.

Utöver detta kommer du att stödja kontors- och avdelningschefer med ekonomisk planering, uppföljning, bokslut samt framtagande av relevanta nyckeltal och kvalitativa verksamhetsanalyser. Du samordnar det ekonomiska arbetet med budget, investeringar och uppföljning samt tar fram beslutsunderlag till den politiska beslutsprocessen.

Din bakgrund
  • Vi söker dig som har en högskoleexamen med ekonomisk inriktning.
  • Du har god och aktuell arbetslivserfarenhet av de kvalificerade arbetsuppgifter som ingår i rollen, du har t.ex. arbetat som ekonom eller controller tidigare.
  • Du har god IT-vana och erfarenhet av att jobba i större beslutsstödsystem samt goda kunskaper i Office-paketet.
  • För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete i offentlig/kommunal sektor och har god förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar och god erfarenhet av att arbeta med taxor. Har du erfarenhet av att ha arbetat med internkontroll och kvalitets- och verksamhetsutveckling ser vi det som ett plus.
Personliga egenskaper

Som person tror vi att du är lösningsorienterad, strukturerad och har ett effektivt arbetssätt. Du har en stark vilja och engagemang att ständigt driva verksamheten framåt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmågan att både se detaljerna men även att kunna lyfta blicken och se helheten. Vidare ser vi att du har hög social kompetens och är duktig på att bygga relationer. Du är analytisk och van att presentera resultat och siffror på ett pedagogiskt vis. Du är bra på att samarbeta med många kontaktytor samtidigt som du arbetar självständigt och driver dina frågor framåt.

Om anställningen
  • Placeringsort: Södra Stockholm
  • Tjänstgöringsgrad: 100%, 40h/v
  • Tillträde: Omgående
  • Uppdragsperiod: Uppdraget löper under tre månader med goda chanser till förlängning
  • Anställningsform: Tidsbegränsad visstidsanställning.
Om ansökningsprocessen
Du gör din ansökan genom att klicka på ansök längst ned i denna annons. Vi vill att du med din ansökan bifogar CV samt personligt brev där du redogör för din relevanta erfarenhet för rollen. Ansökningar som kommer in via brev eller e-post tar vi tyvärr inte med i rekryteringsprocessen.

Vi arbetar kontinuerligt med urval och intervjuer. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut, så välkommen med din ansökan redan idag!

För frågor om tjänsten - kontakta bemanning.stockholm@lernia.se
Ansökningsproblem och tekniska frågor - kontakta info@lernia.se

Om lernia
Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Värmdö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.