Projektinköpare till Autoliv

Projektinköpare till Autoliv

Har du tidigare arbetat inom inköp och har erfarenhet eller intresse för teknik? Söker du dig dessutom mot en ny utmaning i ett bolag som befinner sig i en intressant utvecklingsfas? Autoliv söker nu en ny stjärna till sitt inköpsteam i Vårgårda

Information om uppdraget

Academic Work söker en Projektinköpare till Autoliv. Siten i Vårgårda står för utveckling och innovations centra för de passiva säkerhetsprodukterna som Airbags, Säkerhetsbälten och special produkter. Siten har även produktion av Special produkter och gas generatorer samt produktion för Autoliv Electronics. Lokaliseringen i Vårgårda innebär goda möjlighet för pendling till exempelvis till Göteborg, i dagsläget gör flera blivande kollegor denna resa varje dag. Arbetsgruppen av inköpare består i dagsläget av 12 personer, där 7 kollegor är Projektinköpare. På avdelningen finns det dessutom indirekta inköpare, commodity inköpare samt operativ inköpare.

Autoliv är världsledande inom bilsäkerhet och finns representerade i över 27 länder med totalt över 60 000 medarbetare. Deras produkter räddar cirka 30 000 liv varje år och företaget är just nu inne i en spännande utveckling där framtidens bilar bli mer och mer autonoma.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Autoliv. Uppdraget initialt att sträcka sig 6 månader och kommer att vara på heltid. Det finns möjligheter att bli förlängd eller överrekryterad på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Vara inköpsrepresentanten i tilldelade applikations- och utvecklingsprojekt.
 • I samarbete med råvaruköp, leda förhandlingar med leverantörer vad gäller verktyg / utrustning, utveckling av komponent- och direktmaterial.
 • Leda leverantörskedjans uppgifter i tilldelade projekt.
 • Aktivt arbeta med utveckling inom tilldelat produktområde och föreslå förändringar för att uppnå kostnadsmål.
 • Arbeta och delta aktivt i utvecklingen av inköpsorganisationen.
 • Ha kunskap om och bidra till inköpsmål
Tjänsten passar dig som har arbetat inom inköp och har erfarenhet av att hantera förhandlingar. I grunden har du en utbildning inom ekonomi eller teknik. Du har ett intresse för teknik och produktion och tycker att det är spännande med den tekniska utvecklingen!

Vi söker dig som
 • Tidigare arbetat inom Inköp
 • Har studerat en eftergymnasial utbildning kopplat till Inköp, inom ekonomi eller teknik.
 • Behärskar det Svenska och Engelska språket väl i tal och skrift.
Det är meriterande om du:

* Har erfarenhet av Automotive

Som person är du en kommunikativ person eftersom du kommer att ha många kontaktytor, både interna och externa. Du har förmågan att förhandla och skapa långsiktiga leverantörsrelationer. Eftersom rollen till stor del är självständig är det mycket viktigt att du själv har förmågan att driva dina egna arbetsuppgifter framåt mot uppsatta deadlines och att du tar initiativ inom ditt ansvarsområde. Eftersom du kommer att ha mycket på gång samtidigt är det viktigt att du är strukturerad och har ordning på både dina arbetsuppgifter och deadlines att förhålla dig till. Du får gärna ha ett intresse för byggnation, teknik och produktion.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, initialt 6 månader.
 • Placering: Vårgårda
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Vårgårda
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Autoliv ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar företagets produkter 30 000 liv och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Autoliv erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. Företaget utvecklar airbags, bältessystem, inflators och specialprodukter.