Design Engineer som vill rädda fler liv till världsledande tillverkare av Airbags!

Design Engineer som vill rädda fler liv till världsledande tillverkare av Airbags!

Världens största och ledande tillverkare av Airbags växer kontinuerligt och nu söker vi dig som vill ansluta dig till Inflator Development som Design Engineer! I en nyckelroll får du arbeta tvärfunktionellt i alla steg i projektförfarandet med kundanpassade lösningar som sedan serietillverkas. Är du Konstruktör eller Design Engineer i dag så kan detta vara ditt nästa karriärkliv, hos en arbetsgivare med värdeskapande teknik som räddar tusentals liv i trafiken varje år!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Autolivs räkning en Design Engineer till utvecklingsprojekt inom Inflator Development under avdelningen för Airbags.

Autoliv ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Autolivs produkter 30 000 liv och målet är att rädda 150 000 liv årligen. De erbjuder en unik möjlighet att arbeta med värdeskapande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Vårgårda utvecklas airbags (krockkuddar), bältessystem, gasgeneratorer och specialprodukter. De har dessutom unika testmöjligheter med flera krockbanor och en modern produktionsanläggning där de tillverkar gasgeneratorer.

Du kommer att ansluta dig till teamet för Inflator Development som består av 10 ingenjörer, indelade i två projektteam där respektive arbetar mot konceptutveckling och applikationsutveckling. Sedan skapelsen av airbags har tekniken utvecklats där fordonstillverkare idag kan anpassa hur och varifrån gasgeneratorer och airbags skall utlösas. Se mer i nedan video.

Autoliv airbags

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Autoliv.

Arbetsuppgifter

Med anledning av kundanpassade projekt kommer du arbeta tvärfunktionellt med många kontaktytor, både internt och externt. Under Inflator Development kommer du stötta båda projektteamen för konceptutveckling och applikationsutveckling tillhörande projektledare, projektingenjörer, konstruktörer och utvecklingsingenjörer. Ditt huvudsakliga ansvar ligger i att konstruera komponenter i inflators (gasgeneratorer) för att säkerställa att Autoliv når rätt nivå av prestanda och kvalité men även producerbarhet. I projektförfarandet har du en nyckelroll och är delaktig från från ide till prototyp och testning hela vägen fram till beställning av produktionsverktyg och överlämning till serieproduktion. Fördelen är att du kommer ha nära till produktionen för en ökad förståelse för komponenterna och bättre samarbete.

I teamet inleder ni projektgenomförandet genom att definiera koncept som ska utvecklas följt av att tillsammans enas om modifieringssteg av design. Som Design Engineer samlar du information om modifikationer och verifierar dessa med övriga funktioner. Därefter, i samråd med inköpsteamet, påbörjar du en uppstart med leverantörer som befinner sig i bland annat, Tyskland, Frankrike och Kina, mestadels via videokonferens. Efter leverantörskontakten kommer du eventuellt utföra justeringar i konstruktionen som med resterande underlag placeras i PLM-system. Därefter påbörjas produktion och leverans.

Vi söker dig som
 • Arbetat som Konstruktör eller Design Engineer i minst 1 år för att ha förstått grundläggande principer inom konstruktioner samt känner dig bekväm i 3D modellering
 • Har kunskaper i Catia V5
 • Du har basmaterialkunskap, gärna inom plåt och metaller
 • Har en teknisk högskoleutbildning, helst inom maskin, där du erhållit kunskaper inom CAD konstruktion, hållfasthetslära, och toleranssättning
 • Talar och skriver obehindrat på engelska då det är en global organisation med externa kontaktytor som talar engelska
Meriterande
 • Om du tidigare arbetat med högvolymskomponenter
 • Tidigare arbete med konstruktion inom fordonsbranschen
Som person stimuleras du av att arbeta med flera projekt och aktörer parallellt och tvärfunktionellt och är därmed flexibel. Parallella projekt innebär även att du behöver kunna skapa struktur för dig själv för att följa tidsplaner på rätt sätt där du har ett övergripande synsätt. Du är driven för att ta egna initiativ till förbättringsförslag och delar gärna med dig av dina åsikter till medarbetare, kunder och leverantörer. Vidare har du inget emot att grotta ner dig i detaljer genom din noggrannhet när det behövs för att kunna ta nästa steg i rätt riktning utan att upprepa misstag.

Övrig information
 • START: Omgående eller enligt överenskommelse
 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
 • ARBETSTIDER: Kontorstider med flex
 • LÖN: Enligt överenskommelse
 • PLACERING: Vårgårda
 • KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43 eller rekryteringsteamet, recruitmentgothenburg@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Autoliv önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgotheburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Vårgårda
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Autoliv!