Underhållsingenjör inom Ventilation – Ringhals

Underhållsingenjör inom Ventilation – Ringhals

Är du underhållsingenjör? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en strategiska underhållsingenjör med inritning mot ventilation till gruppen Mekaniskt underhåll på Ringhals.

Om jobbet
Vi är en strategisk underhållsingenjörsgrupp på arton personer som ansvarar för det mekaniska underhållet på Ringhals. Vår grupp består av ett antal ansvarsområden inom exempelvis HVAC, Roterande Ventiler Passiva, Turbin och Diesel.

Som underhållsingenjör kommer du att arbeta tillsammans med en erfaren och sammansvetsad grupp där vi hjälps åt att leverera den tillgänglighet som förväntas på de mekaniska komponenter, som gruppen ansvarar för.

Dina arbetsuppgifter består primärt av strategiskt arbete så som att:
  • ta fram och följa upp underhållsplaner samt analysera och utveckla underhållsinsatserna inom de olika ventilationssystemen på Ringhals
  • följa upp teknisk funktion och komma med förslag till ändringar och modifieringar
  • sammanställa rapporter samt ta fram och upprätthålla erforderliga instruktioner och anvisningar
  • ansvara för att reservdelsmateriel och dokumentation finns samt uppmärksamma och åtgärda brister
  • ansvara för, driva eller medverka i, ändrings- och underhållsprojekt samt specifika uppdrag.
  • följa den tekniska utvecklingen inom teknikområdet, såväl nationellt som internationellt, och ta vara på vunna erfarenheter för att förbättra verksamheten
Om dig
Vi ser gärna att du
  • är högskoleingenjör inom t.ex. process- eller maskinteknik eller har förvärvat motsvarande kunskaper genom erfarenhet
  • har några års erfarenhet från ventilation och Kyla (HVAC)
  • är bra på att planera och prioritera dina arbetsuppgifter samt klarar en periodvis hög arbetsbelastning.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
För att trivas i den här rollen behöver du ha förmåga att ta egna initiativ i vardagen samt ha förmåga att arbeta strukturerat. Du är konstruktiv och har ett sinne för att lyssna in verksamhetens behov genom att vara flexibel och arbeta effektiv, även när vägen framåt inte är uppenbar.

Vi ser positivt på att du är kommunikativ och tycker om att samarbetar med andra för att nå gemensamma mål. Som person är du analytisk och har ett genuint intresse för underhåll och ständiga förbättringar.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Anders Tegenfeldt, anders.tegenfeldt@vattenfall.com tfn +46-70-6612174 För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Fackliga representanter är Patrik Harrysson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 13/2. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Matematik, Statistik & Information
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals