Provningsingenjör inom El- Ringhals

Provningsingenjör inom El- Ringhals

Om tjänsten
Är du utbildad elingenjör eller elektriker med erfarenhet av idrifttagning och vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. Sök jobbet som provningsingenjör inom El hos oss på Ringhals.

Som provningsingenjör ingår du i gruppen Elmontage och provning som ansvarar för att genomföra installationer och provning inom El och I&C avseende anläggningsändringar. Fokus ligger på hög säkerhet och kvalitet i kombination med att arbetet ska följa tidplan. Rollen har många kontaktytor inom bolaget som kräver samarbeten med avdelningar som elkonstruktion, elmontage, drift, underhåll, projektmedlemmar, m.fl.

Arbetet präglas av ett positivt och öppet klimat med hög grad av samarbete. I de planer som finns för anläggningsändringar de kommande åren ligger stort fokus på El- och I&C-tunga projekt med många spännande arbeten som ska planeras och utföras.

Dina arbetsuppgifter:

Gruppen består idag av 5 montageledare och 4 el provare. Som provningsingenjör ansvarar du, tillsammans med ditt team, för att planera och genomföra elektrisk provning och idrifttagning av elinstallationer i de anläggningsändringar som genomförs. Tyngdpunkten ligger på kontroll av att montaget är utfört enligt underlag samt praktiskt prova utrustning och komponenter för att verifiera att rätt funktioner erhålls.

Gruppen ansvarar dessutom för att genomföra el-revisionsbesiktningar av alla byggnader.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bl.a. att bereda underlag, utföra kretskontroll och kretsfunktionskontroll samt idrifttagning. Efter avslutad provning sammanställs resultatet, avvikelser hanteras och avrapporteras inom projektet.

I samband med provningsaktiviteter kan det vara aktuellt att leda inhyrd personal.

Kvalifikationer
För att trivas i den här rollen behöver du ha förmåga att ta egna initiativ i vardagen då du tillsammans med övriga kollegor i gruppen driver och planerar gruppens provningsuppdrag. Din förmåga att arbeta strukturerat är en förutsättning, likväl att du är bra på att planera och prioritera dina arbetsuppgifter.

Du är konstruktivt lagd och har ett sinne för att ta till dig, ibland motsägelsefull, information för att kunna lösa utmaningar på ett effektivt sätt.

Vi ser positivt på att du är kommunikativ och tycker om att samarbetar med andra för att nå gemensamma mål. Som person är du analytisk och har ett genuint intresse för din profession inom el samt att alltid sätta säkerheten främst i ditt arbete.

I rollen som provningsingenjör inom el ser vi gärna att du som söker:
  • är som lägst gymnasieingenjör med fokus på el eller har förvärvat motsvarande kunskaper genom erfarenhet.
  • har erfarenhet av kontroll och idrifttagning inom El och I&C, och är väl förtrogen med elektriska installationer inom industri.
  • har auktorisation hos Elsäkerhetsverket alternativt kompetens och praktisk bakgrund för att kunna söka detta.
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda kunskaper även i engelska
Önskvärt är inriktning mot elkraft.

Övrig information
Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Fritz, Thomas.Fritz@vattenfall.com eller 070 336 79 58. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Fackliga representanter är Patrik Harrysson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 8/2. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Elkraft, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 8 feb 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals