Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Operativ medarbetare sökes till Aktiv Avfallshantering - Ringhals

Ansök nu
Är du intresserad av avfallsfrågor och vill skapa industrihistoria? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi söker dig som vill jobba som Processingenjör inom Aktiv Avfallshantering.

Ringhals enhet för aktivt avfall hanterar anläggningens låg- och medelaktiva kärnavfall. Detta innefattar mottagning, behandling, förpackning, dokumentation och rapportering samt avbördande av aktivt avfall i enlighet med gällande krav och att genomföra radiologisk dekontaminering av avfall, komponenter och verktyg.

Tillsammans arbetar vi för en trygg vardag där ledarskap, kultur och kompetens står i fokus. Att arbeta med radioaktivt avfall är ett av tidernas mest spännande miljöarbete. Det är en stor utmaning som kräver engagemang och uthållighet samt en vilja att förändra och förbättra!

Om jobbet
Som processingenjör på gruppen kommer du att arbeta inom den operativa verksamheten på Ringhals avfallsenhet. Du kommer ha en operativ roll inom våra olika områden fast avfall, dekontaminering, vätskeformigt avfall och ytterområde.

Dina arbetsuppgifter
 • Utföra dekontaminering
 • Sortera och bearbeta avfall inför slutdeponering och mellanlagring
 • Hantera mellanlagring av avfallskollin så att det genomförs enligt uppsatta krav
 • Ta fram, förvalta och utveckla instruktioner och anvisningar
 • Planera och genomföra ronder i anläggningen, ex brand-, säkerhets, housekeeping- och skyddsronder
 • Utföra mätningar
 • Processdrift av vattenhantering och ingjutning av avfall
 • Utföra den registrering och dokumentering som görs i samband med avfallshantering
 • Genomföra transporter inom verksamheten med truck, travers och ev. lastbil
Din bakgrund

Vi ser att du är en person som trivs med variation i vardagen eftersom verksamhetens behov kan skifta och därför också dina arbetsuppgifter. Du tycker om att ta eget ansvar och har förmågan att driva ditt arbete framåt även om oväntade saker ibland sker och vägen framåt inte alltid är tydlig. Du är kommunikativ och främjar en öppen dialog med ärlighet och transparens som viktiga nycklar.

Vi ser gärna att du
 • Som lägst har gymnasieutbildning gärna inom teknik samt relevant arbetslivserfarenhet
 • Har datorvana
 • Har mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
 • Eftergymnasial utbildning inom process, teknik, kemi, eller radiologi/strålskydd eller erfarenhet av radioaktiv avfallshantering
 • C-kort, truckkort eller erfarenhet av lyft
För att lyckas i rollen krävs att du brinner för samarbete och goda relationer då du samverkar aktivt med underhållsgrupper och strålskydd i syfte att tillse att vår anläggning har en god och funktionell status. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet. Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Marie Edelborg, marie.edelborg@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg, lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Andersson Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås via växeln 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 9/6 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en "pre-employment screening". Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare