Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Miljösamordnare till Underhåll - Ringhals

Ansök nu
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

För att möta framtiden och hantera vårt ansvarsområde söker vi en Miljösamordnare till gruppen Utveckling och Obsolescens på Ringhals underhållsavdelning. Vi är ett trevligt och glatt gäng med 15 medarbetare och 1 chef som ser framemot en ny kollega!

Vi erbjuder ett självständigt, utåtriktat och varierat arbete som MIljösamordnare (utvecklingsingenjör) med inriktning mot yttre miljö och kemiska produkter. Tjänsten innebär främst att samordna miljöarbetet inom avdelningen underhåll och vara ett stöd till organisation i miljöfrågor. Som miljösamordnare jobbar du mycket med rapportering och uppföljning med löpande analys och utvärdering. Ronder och riskbedömningar hör till arbetsuppgifterna liksom att företräda avdelningen inom yttre miljö vid externa granskningar samt att samordna avdelningens kemikaliehandläggare. Du kommer även att vara en resurs inom gruppens övriga funktioner och uppdrag inom främst underhållsutveckling (fördelning ca 70% miljöarbete och 30% övriga uppdrag).

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har
  • högskoleutbildning inom miljö alternativt kemiinriktning
  • några års arbetslivserfarenhet inom området miljö
  • erfarenhet av att samordna och koordinera från tidigare roller
  • mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
  • god datavana krävs för arbete
För att trivas hos oss på Ringhals bör du ha lätt för att strukturera och ta ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar som sker. Du är noggrann och lägger ned stor vikt vid att leverera kvalitet och att leva upp till uppsatta mål. Tjänsten innebär daglig kontakt med andra människor både inom och utanför avdelningen vilket ställer krav på god kommunikation. Du bör ha lätt för att samarbeta med andra människor, lyssna och vara lyhörd.

Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Jenny Mattsson Neiker 0730790126. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 31/5 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en "pre-employment screening". Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare