Hoppa till innehåll

Miljöingenjör till avvecklingen av Ringhals 1 & 2

Om tjänsten

Vill du vara med och skapa en effektiv organisation samt bidra till att sluta kärnkraftscykeln i Sverige? Sök tjänsten för att bli en del av vårt team!

Vi arbetar tillsammans för ett ansvarsfullt omhändertagande av de två avvecklade reaktorerna som ett led i den hållbara livscykel som syftar till att göra Sverige fossilfritt inom en generation.

Nu har du möjlighet att vara med och påverka inom enheten för anläggningsteknik och avveckling. Vi är en relativt ny organisation inom Ringhals som funnits sedan 1:a augusti 2022 då kontinuerlig skiftgång på R1 och R2 avslutades och ersattes av en dagtidsgående driftorganisation. Avdelningen består av två enheter, Teknikenheten som svarar för anläggningens förvaltning och kravhantering samt Driftenheten som svarar för drift och övervakning av anläggningen. För att planera och genomföra rivningen har program FENIX skapats, beställare av programmet är avvecklingsavdelningen som även är byggherre.

Ringhals 1 och 2 är under avveckling och förberedelser inför rivning pågår och beräknas starta under första halvåret 2024. Detta innebär att Ringhals 1 och 2 är en stor byggarbetsplats.

Vi söker nu till vår enhet en Miljöingenjör!

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett självständigt, utåtriktat och varierat arbete som Miljöingenjör med inriktning mot yttre miljö och kemiska produkter.

Tjänsten innebär främst att samordna miljöarbetet inom avdelningen Avveckling samt program Fenix och vara ett stöd till organisationen i miljöfrågor. Som miljöingenjör jobbar du mycket med rapportering och uppföljning med löpande analys och utvärdering. Ronder och riskbedömningar hör till arbetsuppgifterna liksom att företräda avdelningen inom yttre miljö vid externa granskningar samt att vara avdelningens kemikaliehandläggare.

Du kommer även att vara en resurs inom gruppens övriga funktioner, fördelning ca 70% miljöarbete och 30% övriga uppdrag


Din bakgrund

Vi söker dig som har

  • en akademisk eller motsvarande relevant utbildning till miljöingenjör, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser relevant.
  • några års arbetslivserfarenhet inom området miljö.
  • erfarenhet från processindustri, kärnkraft eller annan högriskindustri är önskvärd.
  • mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Vi söker en självgående miljöingenjör med passion och driv! Vi letar efter dig som är social och engagerad, du trivs med utmaningar och känner stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Då vi på Ringhals inte rivit kärnkraftverk tidigare så är det även viktig att du tycker om att tänka nytt och att du trivs med att hantera och anpassa dig till oväntade situationer.

Stämmer beskrivningen in på dig? Ansök redan idag och bli en del av ett vårt team!


Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Martin Davidsson +46730747871. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com


Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 3/12 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

#Vattenfall


Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
12 jan. 2024 (43 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Värmdö
Teknik & Ingenjör
Företagslogga

Liknande Jobb