Miljöingenjör - Ringhals

Miljöingenjör - Ringhals

Om tjänsten

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Enheten Miljö på Ringhals ansvarar för verksamhetsområdena Yttre miljö, Kemiska produkter och Arbetsmiljö. Enheten har idag 9 medarbetare, varav en chef. I Ringhals organisation är vi centralt placerade och arbetar både övergripande och stödjande med många kontakter såväl internt på Ringhals som externt, bl.a. med myndigheter.

Vi söker nu ytterligare en Miljöingenjör med inriktning mot yttre miljö.

Vi erbjuderett självständigt, utåtriktat och varierat arbete som miljöingenjör med inriktning mot yttre miljö. Tjänsten innebär att samordna miljöarbetet inom Ringhals och vara ett stöd till Ringhals organisation i miljöfrågor.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Du förväntas kunna bedöma, sammanhålla och skriva anmälningsärenden och vara kontakt med tillsynsmyndigheten Länsstyrelsen.
  • Du kommer att svara för fackområdeshandläggning, d.v.s. följa förändringar i lagar och föreskrifter och verka för att dessa blir implementerade och spridda i organisationen.
  • Du kommer att jobba med värdering av betydande miljöaspekter och framtagning av Ringhals miljömål.
Som miljöingenjör jobbar du även mycket med rapportering, både internt och externt. Riskbedömningar hör till arbetsuppgifterna liksom att utveckla strategier och verktyg inom ditt verksamhetsområde. Du kommer även att delta i förvaltning och utveckling av ledningssystemet där Ringhals är certifierad enligt ISO 14001. Rollen omfattar även att verka som internlärare inom ditt verksamhetsområde.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har
  • högskoleutbildning inom Miljö
  • arbetslivserfarenhet inom området är meriterande
  • mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
För att trivas hos oss på Ringhals bör du ha lätt för att strukturera och ta ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar som sker. Som miljöingenjör har du mod att agera efter din egen övertygelse. Du är noggrann och lägger ned stor vikt vid att leverera kvalitet och att leva upp till uppsatta mål. Tjänsten innebär daglig kontakt med andra människor både inom och utanför Ringhals vilket ställer krav på god kommunikation. Du bör ha lätt för att samarbeta med andra människor, lyssna och vara lyhörd.

Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Heléne Holgersson 0706537406. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 29/1 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Kemi, Fysik & Biologi, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 4 mars 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals