Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Gruppchef till Mekaniskt Underhåll Operativt– Ringhals

Ansök nu
Är du en driven och kommunikativ person som för verksamheten framåt? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en Gruppchef till enheten Mekaniskt Underhåll på Ringhals.

Om jobbet

I rollen som gruppchef ansvarar du för frågorna inom verksamhetsområdet och för att coacha och utveckla inom personal- och verksamhetsfrågor. Du ansvarar även för arbetssätt och kompetensplanering för personalen.

Dina arbetsuppgifter

Som Gruppchef kommer du att arbeta tillsammans med erfarna medarbetare i ett sammansvetsat team som tillsammans leder, planerar och genomför mekaniskt underhåll. Arbetsuppgifterna är varierande och till viss del händelsestyrda. I din roll har du därför dagligen en mängd olika kontakter med drift- och skyddspersonal samt övriga underhållsgrupper.

Inom enheten finns tre grupper, varav denna är en av två operativa grupper. Du ingår även i enhetens ledningsgrupp där du, i samverkan med övriga gruppchefer, ständigt arbetar och tar ansvar för att uppnå underhållsavdelningens och enhetens förväntade resultat samt utveckling framåt.

Kravspecifikation

Om dig

Vi söker dig som har en teknisk bakgrund inom mek-området, förståelse för underhållsverksamhet är meriterande. Du har ledarerfarenhet, gärna ifrån teknisk verksamhet, meriterande är erfarenhet av chefsroll.

Har du en högskole-/civilingenjörsutbildad med passande inriktning är det positivt, alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskap genom erfarenheter i arbetslivet.

För att lyckas i rollen behöver du vara engagerande i ditt ledarskap och inspireras av att motivera, stärka och utveckla medarbetare. Du bidrar till en kultur som stödjer underhållsavdelningens arbetssätt.

Du är en god förebild och anser att säkerhet och arbetsmiljö är ytterst viktigt och visar detta i ord och handling. Du har förmågan att kommunicerar med tydlighet för att säkerställa att budskap och förväntningar når fram.

Som person är du en ansvarstagande ledare som förstår vikten av samverkan och samarbete. Vidare har du förmågan att på egen hand driva dina processer, samt göra nödvändiga val som påverkar verksamheten i en positiv riktning.

Ytterligare information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov och då verksamheten tillåter. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Patrik Olofsson, tfn 070-5367778. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - Patrik Andersson, Ledarna - Anders Karlsson, Unionen, Eva-Lena Green, SEKO Alexander Wallberg. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 21 juni. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en "pre-employment screening". Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslage.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juni 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare