Gruppchef inom Elanalys– Ringhals

Gruppchef inom Elanalys– Ringhals

Är du en engagerad och trygg ledare som vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

På Ringhals kärnkraftverk har vi över fyrtio års erfarenhet av att producera el och vi arbetar både med äldre teknik och med omfattande investeringar i ny teknik och nya system. De nya utmaningar som Ringhals står inför kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals specialister hör till de främsta i världen inom sina respektive område och bedriver en hel del forskning och utveckling. Detta för att ständigt vara med att utveckla verksamhetens arbetssätt, i syfte att möta de krav som kunder och omvärlden ställer.

Nu söker vi en Gruppchef till gruppen Elanalys på Ringhals.

Om jobbet
Gruppen Elanalys (NTTE) ansvarar för utformning och analys av Ringhals elkraftsanläggning. I gruppens uppgifter ingår att analysera och simulera interaktionen mellan kärnkraftverket och stamnätet, genomföra utredningar av elanläggningen i syfte att erhålla en tillförlitlig och störningstålig anläggning samt delta i det löpande arbetet med att modernisera och förbättra anläggningarna.

Dina arbetsuppgifter:

Som gruppchef har du ansvar för att gruppen har rätt kompetens (fastanställda och konsulter) och att gruppens uppgifter genomförs med tillräcklig kvalitet och i enlighet med verksamhetens behov. Du kommer att få arbeta tillsammans med medarbetare med djup teknisk kompetens inom en bred variation av arbetsuppgifter som inkluderar så väl projektarbete som egna analyser och strategiskt arbete. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp där vi tillsammans sätter mål och stöttar varandra för att bidra till en att leva och agera enligt företagets förväntningar.

Kravspecifikation

Om dig
  • Utbildad civil- eller högskoleingenjör
  • Du har tidigare ledarerfarenhet från teknisk verksamhet och vi ser det som meriterande om du har med projektledning alternativt i en chefsroll
  • Meriterande med tidigare erfarenhet från kärnkraft och/eller elkraft
  • Du har obehindrade kunskaper i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.
Som person bidrar du med trygghet i ditt ledarskap. Du trivs i en ledande roll och drivs av att utveckla både människor och arbetssätt samt har förmågan att inspirera medarbetare till att växa och känna engagemang. Det är viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga och du vet att samarbete är en avgörande faktor för att nå uppsatta mål tillsammans.

Ytterligare information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Linda Åstrand linda.astrand@vattenfall.comTfn +46-70-6477061

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren sofia.berggren@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 19 februari. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Elektronik, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företagsbeskrivning

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals