Ekonomichef till Varbergs Fastighets AB

Ekonomichef till Varbergs Fastighets AB

Arbetsbeskrivning

Varbergs Fastighets AB är i en spännande tillväxtresa. Vi söker dig som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten, som vill driva och leda ekonomiavdelningen framåt. I rollen kommer du ansvara för bolagets ekonomifunktioner, med fokus på att utveckla dessa för att möta organisationens behov. Du kommer även ingå i bolagets ledning, med stort ansvar gällande implementering av gemensamma mål och strategier för fortsatt tillväxt och utveckling. Vidare kommer dina ansvarsområden innefatta:
  • Ansvara för ekonomiavdelningens utveckling, kompetensutveckling och arbetsmiljö.
  • Vara föredragande på styrelsemöten i ekonomifrågor.
  • Vara ekonomiavdelningens kontaktperson både internt och externt vid till exempel kontakt med revisorer.
  • Ansvara för finans och skattefrågor.
  • Ansvara för avdelningens ekonomiska årshjul.
  • Bevaka företagets affärsmässighet i enlighet med EU-rätt, kommunalrätt och konkurrensregler med mera.
  • Budget- och prognosarbete.
  • Bokslutsarbete, årsredovisning, koncernredovisning och kassaflöde.
I rollen som ekonomichef har du personalansvar för en redovisningsekonom och två controllers. Ekonomiavdelningen är en del av en större avdelning inom verksamhetsstöd och du rapporterar till operativ chef.

Vem är du?

Vi ser att du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning samt har cirka 10 års arbetslivserfarenhet inom ekonomi och redovisning. Du har erfarenhet av rapportering enligt K3 och det är meriterande om du har erfarenhet inom fastighetsekonomi och den offentliga sektorn. Vi ser det som ett stort plus om du har arbetat i en liknande roll med ledande ansvar. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du ett engagemang och en vilja att utveckla. Du gillar att arbeta både operativt och strategiskt med ett affärsfokus. Du är van att leda och coacha dina medarbetare och är tydlig i din kommunikation. Du motiveras av förändringar och tar ansvar för att föra arbetet framåt. Vidare är du en social och positiv person som trivs i en kultur med snabba beslutsvägar.

Du erbjuds

Hos oss får du arbeta i en organisation som satsar framåt, vill utvecklas och värdesätter dina idéer. Du blir en del i ett ambitiöst och prestigelöst team där vi hjälps åt, delar med oss av våra erfarenheter och bidrar till varandras framgång. Vi sitter i kustnära härliga lokaler i centrala Varberg.

Om verksamheten

Varbergs Fastighets AB äger och förvaltar flera av stadens kulturfastigheter, har cirka 100 hyresgäster inom näringslivet, ansvarar för parkeringshusen och bygger samhällsfastigheter åt kommunen. Så vardagen hos oss är varierande och innehållsrik och skapar mycket stolthet!

Läs mer om Varbergs Fastighets AB på hemsidan - och varför inte ta en titt på vilka dina framtida kollegor är.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Varbergs Fastighets AB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Holmberg på maria.holmberg@jurek.se alternativt på 0760 - 02 69 20.

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.
Mer info
Kontaktperson Maria Holmberg
Telefon 0760026920
Email Mejla Maria Holmberg
Område Varberg
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!