Svensk Kraftreserv AB söker Anläggningsansvarig till Arendal

Svensk Kraftreserv AB söker Anläggningsansvarig till Arendal

Vill du vara med och göra skillnad för Sveriges medborgare och svensk industri?

Svensk Kraftreserv AB är ett helägt dotterbolag till Svenska Kraftnät som driver och förvaltar ett flertal gasturbinanläggningar vars primära syfte är att säkra den svenska elförsörjningen genom att snabbt hantera och lindra konsekvenserna av oplanerade händelser i elsystemet.

Vi är i en förändringsprocess och söker därför en elkraftsingenjör som anläggningsansvarig till vår anläggning i Arendal men med placering i Varberg. Som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en ökad elberedskap genom att drifta och underhålla en del av den svenska störningsreserven. Samtidigt får du vara med från början och utveckla den nya organisationen såväl som påverka utformningen av din arbetsplats tillsammans med dina kollegor.

Om tjänsten

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med placering vid vår anläggning i Varberg. Då vi är en liten organisation kommer du även att arbeta mot våra övriga anläggningar varför resor i tjänsten förekommer.

Du ingår i en grupp bestående av flera anläggningsansvariga och rapporterar till driftchef.

Som anläggningsansvarig är du en del av elanläggningsorganisationen.

I din roll har du möjlighet till personlig utveckling genom såväl stimulerande och varierande arbetsuppgifter som vidareutbildning.

Arbetsuppgifter

I rollen som anläggningsansvarig planerar, övervakar och samordnar du verksamheten på anläggningen avseende drift och underhåll i syfte att säkerställa start- och drifttillgänglighet. Du är också en del i det kontinuerliga anläggningsutvecklingsarbetet.

Ditt arbete bedrivs med stort fokus på arbetsmiljö, miljö och säkerhet och omfattar, men är inte begränsat till, följande arbetsuppgifter:
  • Framtagning av budget- och prognosunderlag för den ekonomiska styrningen av anläggningen.
  • Ansvar för serviceavtal gällande skötsel och återkommande kontroller av anläggningen.
  • Beställning och styrning av entreprenörer för arbete på anläggningen.
  • Ansvar för tillträde till anläggningen.
  • Provkörning av anläggningen inkluderande efterföljande driftanalys.
  • Hantering av driftrelaterade händelser.
  • Rondering av anläggningen.
Kvalifikationer

Krav:
Vi söker dig som har eftergymnasial teknisk utbildning inom elkraft eller som har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Utöver detta har du ett giltigt B-körkort, behärskar det svenska språket flytande i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Meriterande:
Elbehörighet A, erfarenhet av ABBs kontrollsystem 800xA och erfarenhet från drift/underhåll/service av gasturbinanläggningar är meriterande.

Arbetet innebär en stor variation av arbetsuppgifter vilket ställer krav på att du kan strukturera upp ditt arbete och prioritera bland arbetsuppgifterna så att du lägger tiden på rätt saker. Som en del i en liten organisation behöver du också vara ansvarstagande och självgående, kunna leda och styra andra samtidigt som du förväntas kunna samarbeta för att gemensamt kunna lösa problem som uppkommer på bästa sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Alexander Ski (HR-konsult), tel. nr. 0708-75 89 81.

Bolaget är anslutet till Energiföretagens Arbetsgivareförenings (EFAs) kollektivavtal.

Ansökan

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast 14-apr-2023.

Urval och intervjuer sker löpande varför tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Vi ser därför gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt.

Svensk Kraftreserv ABs verksamhet är, som en del av Sveriges kritiska infrastruktur, säkerhetskänslig varför genomgången och godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll är en förutsättning för anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer också en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag 14 apr 2023 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.