Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

ENTERPRISEARKITEKT TILL RINGHALS OCH FORSMARK KRAFTGRUPP

Publiceringsdatum
26 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du redo att förändra en bransch och forma framtidens hållbara energilösningar? Den gemensamma IT-enheten för Ringhals AB och Forsmarks AB befinner sig i en expansiv fas med ett stort utvecklingsbehov som ett bidrag i att nå vår vision: Efterfrågad el - varje dag, året runt.

Ett viktigt utvecklingsområde är att utveckla vår förmåga att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. Nu söker vi dig som har ett stort intresse för hur digitalisering och IT kan vara ett stöd för verksamheten och vill arbeta med att driva och utveckla vårt arbetssätt för digitalisering inom kärnkraften. Var med på vår digitala transformation!
VI ERBJUDER

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och utbildning. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
DIN VARDAG

Som Enterprisearkitekt är du nyckeln till att säkerställa att vår organisation har ett IT-landskap som inte bara stödjer dagens verksamhet utan också är redo för framtidens utmaningar och förändringar. Du ser till att IT-landskapet är byggt på ett hållbart och effektivt sätt, förvaltningsbart och utbytbart för långsiktig framgång. Ditt ansvarsområde sträcker sig över både verksamhet och teknik, med en klar inriktning på att optimera IT-förmågorna för att bäst stödja organisationens syfte och affärsplan. Genom att säkerställa det holistiska arkitekturperspektivet i den gemensamma enterprise-arkitekturen, levererar du värde till organisationen genom strategiska beslut, riktlinjer och effektiva styrmodeller. Vidare arbetar du med;
  • Att balansera mål och medel för att få ut maximal nytta av IT-investeringar. Detta inkluderar att utveckla en övergripande strategi för framtida funktioner och kostnadseffektiv IT-arkitektur
  • Med en lämplig styrmodell och strukturer på plats ser du till att arkitekturarbetet utvecklas, förvaltas, planeras och följs upp på ett effektivt sätt. Det skapas även stödjande strukturer för samarbete mellan olika arkitekter och intressenter, särskilt med fokus på användarna av arkitekturen
  • Stöttar våra koordinatorer i deras dagliga arbete
  • Samarbetar med våra IT säkerhetsingenjörer
  • Deltar i och leder forum för Architectural Board
Placeringsort för denna roll är i Ringhals eller Forsmark.
VEM ÄR DU?

Rollen kräver en hög grad av affärsförståelse samt starka kommunikationsfärdigheter för att effektivt förklara tekniska och affärsmässiga möjligheter och konsekvenser. Du har en djup förståelse för organisationens strategier, standarder, compliance, säkerhet och regelverk. Vi söker en senior Enterprisearkitekt som historiskt har erfarenhet av att hantera övergripande arkitekturperspektiv och har en stark förståelse för sambandet mellan processer, verksamhet och struktur.

Som person är du nyfiken och håller dig uppdaterad inom ditt område med ett öppet sinne och förmågan att anpassa dig till förändringar. Du tar ett helhetsperspektiv, har god samarbetsförmåga och ledarskapskunskaper för att leda, coacha och driva team av arkitekter och andra intressenter. Vi sätter även ett stort värde på att du agerar proaktivt samt driver på arbetet framåt med ihärdighet och kvalitet. Vi ser att du har en högre relevant utbildningsnivå och att du är flytande i svenska och har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
VILL DU VETA MER?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Johanna Värmfors på johanna.varmfors@nexergroup.com alternativt mobil 0730-821 230 eller Artan Bitiqi på artan.bitiqi@nexergroup.com alternativt mobil 0723-612 844. Välkommen med din ansökan på www.nexerrecruit.com.

Vi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning genomförs innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest och alkoholtest

OM RINGHALS OCH FORSMARK KRAFTGRUPP

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet:

https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om vår verksamhet

https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 mars 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nexer Recruit är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus. Söker du medarbetare som kan lyfta din verksamhet till nästa nivå? Eller är du ute efter nya utmaningar och vill vidare i din karriär? Vi skapar möjligheter för just er att mötas. Den perfekta matchen. Genom att vi är en del av Nexer befinner oss mitt i teknikutvecklingens centrum. Det gör oss till en pålitlig partner för att säkra spetskompetensen. Kunskapen som våra rekryteringskonsulter besitter i kombination med vårt unika nätverk ger oss möjlighet att snabbt hitta optimala matchningar, även till specialiserade roller. Med stort engagemang hjälper vi våra kunder att rekrytera toppkandidater med rätt kompetensprofil, men också sätta strategin för framtida rekryteringar. Vi gör våra kunder redo att möta morgondagen, så att de kan navigera utmaningarna och prospektera möjligheterna som kommer med vår samtids snabba tekniska landvinningar. Strategisk rekrytering på högsta nivå helt enkelt. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skövde, Borås och Helsingborg är vi din lokala rekryteringspartner med global räckvidd.