Hoppa till innehåll

Business controller - fortinova - varberg

SOM BUSINESS CONTROLLER...

...kommer du att stärka upp koncernens kostnadskontroll och kvalitetssäkring av data per fastighet. Med andra ord optimera, följa, förklara och påverka uppföljningen av fastigheternas driftsöverskott för långsiktig tillväxt och lönsamhet. Du kommer att arbeta självständigt nära bolagets förvaltningsenhet (förvaltningschef och fastighetschefer) för att stötta verksamheten med analys och uppföljning av fastigheternas lönsamhet.

Ekonomiavdelningens uppgift är att vara en supportfunktion och bidra till att uppnå största möjliga effektivitet inom organisationen. Vidare är det ekonomiavdelningens uppgift att se till att vi följer lagar och krav gällande redovisning och rapportering till myndigheter, marknadsplats och andra intressenter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Agera som brygga mellan ekonomistyrning och förvaltning
  • Operativ och finansiell uppföljning samt resultatanalys och rapportering
  • Budgetering och löpande prognosarbete på segmentsnivå
  • Löpande uppföljning av projekt och förvärv.
  • Investeringskalkylering med fokus på uppföljning av förväntade effekter från särskilda insatser
  • Bidra i arbetet med fastighetsvärdering avsedd för finansiell rapportering
  • Stöd i bolagets hållbarhetsarbete samt uppföljning och rapportering av våra hållbarhetsmål
  • Sammanställning av koncernens klimatbokslut.
  • Systemansvar för relevanta delar av BI-systemet Hypergene
  • Kontinuerligt driva bolagets processer, intern uppföljning, resultatanalys och systemstöd
Som du ser erbjuder vi en roll med varierat innehåll, stort utrymme för självstyrning och med en bred kontaktyta inom organisationen. Här finns goda möjligheter till vidareutveckling i ett modernt fastighetsbolag som tar hållbarhetsperspektivet på allvar både när det gäller verksamhet och rapportering. CFO är din närmaste chef och du ingår i en ekonomifunktion på 7 personer.

VEM ÄR DU?

Vi ser gärna att du har en akademisk examen samt flera års arbetslivserfarenhet från liknande roll. Mycket goda Excelkunskaper och ett stort systemintresse kommer att underlätta arbetet.

Några saker vi tror passar in på dig som kniper det här jobbet är att du gillar utmaningar och att du är flexibel, nyfiken och vågar testa nya saker. Vi tror också att du vill vara med på en spännande utvecklingsresa.

Vi vill veta mer om dig!

VARFÖR FORTINOVA?

Vi på Fortinova är stolta över vår värdegrund. Enkelhet, Närhet, Mod och Hjärta är de ord som vägleder oss i vår vardag på jobbet i allt från hur vi bemöter varandra, våra samarbetspartners och våra kunder, till hur vi fattar beslut - stora som små.
Hos oss finns talangfulla, kompetenta och dynamiska medarbetare, som vi värderar högt. Fortinova genomsyras av en entreprenöriell anda som ger anställda utrymme att komma med nya idéer och förslag som kan utveckla verksamheten och våra processer.

Välkommen!

START: Omgående
PLATS: Varberg
OMFATTNING: Heltid
LÖN: Fast lön

Är detta du? Vänta inte för länge med att skicka in din ansökan med CV.

I samarbete med FSK People och Kajsa Ohlsson
FORTINOVA logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
15 dec. 2023 (17 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Kajsa Ohlsson
Telefon

Om arbetsgivaren

Fortinova är ett expansivt börsnoterat fastighetsbolag med säte i Varberg. Vi förvärvar, utvecklar och förvaltar fastigheter på några av västra Sveriges mest attraktiva platser att bo, arbeta och leva på.

Genom att erbjuda både bostäder och lokaler bidrar vi till att skapa levande och trygga samhällen. Vi förvaltar våra hyresgästers hem och drömmar, och skapar utrymme för dem att växa, så att vi kan växa med dem.

Vi tar vårt ansvar som samhällsaktör på stort allvar. Lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang går hand i hand och berör alla delar av organisationen. Vår arbetsmiljö präglas av korta beslutsvägar, högt i tak och god sammanhållning. Att nå våra högt satta mål förutsätter att alla medarbetare bidrar till bolagets framgång och vi erbjuder marknadsmässiga villkor för ett hållbart arbetsliv.

Vår vision är att bli västra Sveriges mest framstående bostadsfastighetsbolag. Fortinova noterades på First North Premier Growth Market år 2020.

Läs mer om oss här på Fortinovas hemsida

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb