Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Junior Elingenjör till Ringhals!

Publiceringsdatum
20 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en nyexaminerad elingenjör med ett intresse för elsäkerhet och en vilja att arbeta i en spännande och utmanande miljö? I rollen som Junior Elingenjör kommer du samarbeta nära seniora kollegor för att vara med och bidra till en säker och pålitlig energiproduktion vid ett av Sveriges största kärnkraftverk! Här är du själv med och utformar din roll utefter intresse och kompetens, ta chansen och ansök redan idag!Om tjänsten

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kärnkraftverk. De fyra kärnkraftreaktorerna står för en femtedel av Sveriges elproduktion. Nu investeras det för framtiden - för att kunna producera mer el, men samtidigt möta våra och omvärldens höga krav på säkerhet, miljö och tillgänglighet. Ringhals har drygt 1 400 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg. På Ringhals arbetar de ständigt med att utveckla verksamheten och arbetssättet för att kunna nå de krav som kunder och omvärlden ställer på dem, var på de ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid.

Ringhals kärnkraftverk söker nu en ambitiös och driven junior elingenjör för att stödja deras seniora elsäkerhetsingenjör i det dagliga arbetet. Detta är en unik chans att få värdefull erfarenhet och utvecklas inom ett område som är avgörande för framtidens energiförsörjning.

Arbetsupgifterna är breda och kan exempelvis handla om att hantera elsäkerhetsfrågor från verksamheten, myndighetskrav rörande elsäkerhet, hantera frågor rörande elsäkerhet och arbetsmiljö, utveckla din kunskap inom elsäkerhetslagar samt bistå med rapporter, instruktioner och information till övriga verksamheten inom området.
I denna roll är upplärning A och O, därav kommer du få tillgång till utbildningsmaterial och arbeta nära seniora kollegor som kommer introducera dig för arbetet samt finnas till för stöttning.

Tjänsten hos Ringhals är placerad i en säkerhetsklassad verksamhet vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras i samband med rekryteringsprocessen.

Du erbjuds

 • En konsultchef som stöttar dig i din utveckling
 • Lönetillägg och milersättning för dig som pendlar minst 5 mil till Ringhals, exempelvis för dig som bor i Göteborg, Halmstad eller pendlar från annan ort
 • Fast månadslön


Kvalifikationer
 • Har en högskoleexamen inom el, exempelvis elingenjör, elkraft eller motsvarande
 • Har god förståelse för, och vilja att utvecklas inom, elsäkerhetsområdet. Denna kunskap kan erhållas genom utbildning eller arbetslivet
 • Är en driven och kommunikativ person som trivs i en roll med stora kontaktytor
 • Har goda kunskaper i både svenska och engelska då arbetet sker på dessa språk
 • Innehar ett svenskt medborgarskap då detta krävs för att gå igenom säkerhetsprövningen för tjänsten

Det är meriterande om du har

 • Arbetslivserfarenhet från en liknande tjänst sedan tidigare
 • Erfarenhet av att hantera myndighetskrav

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Stresstolerant
 • Målmedveten
 • Ordningsam
 • Ansvarstagande
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se