Systemutvecklare inom Kärnkraft

Systemutvecklare inom Kärnkraft

Systemutvecklare inom Kärnkraft
Kärnkraften behöver dig! Är du Systemutvecklare och vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? – Då är du rätt person för oss!

Ringhals en arbetsplats som präglas av stolthet och vi ser oss som ryggraden i den svenska energiförsörjningen. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande.

Nu söker vi en Systemutvecklare till gruppen Processnära IT på Ringhals

Om tjänsten
Gruppen Processnära IT ansvarar för att utveckla och omsätta tekniska lösningar inom industriell IT och du kommer få möjlighet att utveckla tekniska lösningar och driva dessa med frihet och ansvar i spännande projekt.

Områden som vi arbetar inom:
  • Bevakningssystem, div. SCADA och DCS-system (ABB, Siemens), Brandlarmsystem, Nätverk, Integration, Härdberäkning
Exempel på arbetsuppgifter som vi utför:
  • Framtagning av tekniska lösningar
  • Programmering och konfigurering
  • Utföra förstudier för framtida anläggningsändringar
  • Ta fram prototyper för att verifiera lösningar
  • Besvara frågor från verksamheten
  • Upprätthållande av dokumentation
  • Arbetsleda mindre ändringar
  • Omvärldsbevakning och kontakt med leverantör
Primärt handlar denna tjänst om Bevakningssystemet, men på sikt ser vi gärna att det finns intresse av att breddning till fler områden. Gruppen du kommer till präglas av arbetsglädje, stolthet och kamratskap och vi jobbar tätt tillsammans för att lyckas och lär av varandra. Vissa delar av arbetet kan utföras på distans och Teams-möten har efter pandemin blivit en naturlig del av vår arbetsdag.

Om dig
Vi tror att rätt person, på rätt plats är det viktigaste och att du är en person vars personlighet passar in i vårt väl sammansvetsade team. Du behöver ta med dig ett genuint intresse för IT, industriell IT eller Automation för att trivas, men detaljerna lär du dig på plats!

Vi ser gärna att du ha antingen gymnasie- eller högre utbildning inom IT eller Teknik och det är ett krav att du både talar och skriver svenska obehindrat. Att skriva dokument med tekniskt innehåll är en del av vårt arbete. Vi söker dig som gillar ordning och reda! Som tycker om att var sak är på sin plats och tilltalas av struktur och rutiner. Samtidigt finns det stora möjligheter att vara med och påverka både arbetssätt och rutiner och detta är något som välkomnas! Vår utgångspunkt är att det alltid finns smartare sätt att arbeta på! Det är också viktigt att du uppskattar att arbeta nära dina kollegor då du kommer ingå i ett väl fungerande team.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Maria Granholm tfn 076-1639584

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 14/8

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (1 dag kvar)