Planeringsingenjör/Arbetsledning Skydd - Ringhals

Planeringsingenjör/Arbetsledning Skydd - Ringhals

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi söker en Planeringsingenjör/Arbetsledning till Gruppen– Drift och Revision

Är du intresserad av strålning och dess påverkan på människan, anläggningen och omgivningen samt har viljan och intresset att arbetsleda vårt viktigaste uppdrag i att agera som skyddsbarriär på Ringhals? Som planeringsingenjör./arbetsledning för Operativt Skydd drift och revision kommer du att ingå i ett team om 3 arbetsledare som tillsammans arbetsleder teamet inom området operativ skydd, vilket innefattar både strålskydd och arbetsmiljö.

Arbetet spänner över alla verksamheter och innebär bl.a.
  • Planering av resurser inom verksamhetsområdet i syfte att stötta organisationen ur skyddssynpunkt.
  • Du deltar i översikts- och detaljarbetet där du representerar och bevakar enhetens intressen.
  • Du har ansvar för revisions- och daglig driftplanering där skyddsaspekter ska optimeras mot övrig verksamhet. Samarbete med andra teknikgrenar förekommer ofta och då kan du behöva agera flexibelt och prioritera rätt åtgärder.
  • Dokumentationsansvar som innebär att du kommer att få arbeta med att ta fram, implementera och förvalta rutiner för vår verksamhet.
Arbetet är brett och innebär både praktisk och administrativt arbete. Att agera som instruktör i gruppens strålskyddsutbildningar samt ingå i Ringhals haveriberedskap ingår också i tjänsten.

Din bakgrund

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning med några års yrkeserfarenhet av planering och samordning. Arbetslivserfarenhet av strålskydd inom kärnkraftverk är ett krav och god anläggningskännedom är meriterande.

Arbetet innebär frihet under ansvar varför du behöver vara självgående, noggrann, initiativtagande, och kommunikativ. För att kunna bidra till enhetens utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd och positiv till förändringar. Det är även viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och vill bidra i vårt gränsöverskridande arbete inom Ringhals.

Som planeringsingenjör./arbetsledning har du förmågan att leda och stimulera till engagemang, samarbete och goda prestationer. Du inspirerar och bidrar till en god arbetsmiljö och har säkerheten i centrum.

Som person planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans. Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Olle Fält tfn 076-8124004 eller olle.falt@vattenfall.com

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter är Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 31/12. Urval och intervjuer kan ske löpande vilket innebär att tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag- Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. .

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals