Ingenjör säkerhetsanalyser

Ingenjör säkerhetsanalyser

Ingenjör Säkerhetsanalyser – Ringhals

Har du erfarenhet och kompetens inom teknikområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Ingenjör till gruppen Säkerhetsanalyser (NTTA) som ingår i enheten Anläggningsdesign på Ringhals, vars ansvar är att tillse att Ringhals block uppfyller ställda krav och att dess licensierings- och konstruktionsgrund bibehålls.

Om jobbet
Gruppen Säkerhetsanalyser ansvarar för att säkerhetsanalyserna uppfyller gällande kravbild enligt Ringhals sammanställning av krav, är aktuella, avspeglar anläggningen och utvecklas så att de omfattar aktuellt kunskapsläge, i den mån detta har betydelse för säkerheten. Genom sin specialistkompetens, kopplat till Ringhals säkerhetsanalyser, så stöttar eller bidrar gruppen med strategisk helhetssyn i samband med olika händelser eller förändringar i verksamheten.

Som Ingenjör kommer du att arbeta med kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter med stor bredd. Detta gör du tillsammans med ett gott gäng som gillar utmaningar kopplat till att förvalta och utveckla Ringhals och anläggningarnas säkerhetsanalyser.

Dina arbetsuppgifter
  • Arbete med säkerhetsredovisning och dess säkerhetsanalyser för blocken, tex kopplat till risker, radiologi, haveriberedskap och svåra haverier.
  • Analysera inträffade händelser och värdering av potentiella säkerhetsfrågor för att säkerställa blockens konstruktionsgrund.
  • Hantera tekniska frågeställningar gällande anläggningarna, bistå organisationen med tekniskt stöd och leverera efterfrågad kompetens för genomförande av anläggningsändringar och underhåll
  • Hantera myndighetskrav och tolkning av nya myndighetsföreskrifter

Om dig

Vi ser gärna att du
  • Är högskoleingenjör inom exempelvis kemi, maskin eller teknisk fysik
  • Har både erfarenhet och kompetens inom teknikområdet.
  • Viss arbetslivserfarenhet inom relevant område, exempelvis inom säkerhetsredovisning och säkerhetsanalys
  • Uttrycker dig flytande på svenska i tal och skrift, samt har goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du har erfarenhet inom säkerhetsanalysområdet, kemi och radiologi, svåra haverier, haveriberedskap, riskhantering eller kravhantering. Även kunskaper om konstruktionsprinciper för kärnkraftverk samt kunskap om anläggningens dokumentation, drift och funktion är meriterande.

Vi vill också belysa att det finns möjlighet för dig med en mer junior profil på området att söka dig till oss. Detta för att i din roll kunna tillgodogöra dig den kompetens du på sikt kommer att behöva.

Rollen innebär många kontaktytor, internt likväl som externt, och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. Du är kommunikativ, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, både i muntlig och skriftlig framställan.

För rollen krävs att du är ansvarstagande och van vid att driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt. En god analytisk förmåga, med fokus på både detalj och helhet, hjälper dig i arbetet med att komma vidare i komplexa frågeställningar. Har du dessutom god förståelse för numeriska underlag kommer detta att vara till hjälp.

Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg. Ringhals har ett lokalkontor i centrala Göteborg och erbjuder goda möjligheter till distansarbete.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter. Läs gärna mer om vår verksamhethttps://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Stefan Eriksson tfn 0738 06 88 68.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren: sofia.berggren@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (20 dagar kvar)