Ingenjör inom Kraftsystemanalys – Ringhals

Ingenjör inom Kraftsystemanalys – Ringhals

Ingenjör inom Kraftsystemanalys – Ringhals

Är du intresserad av ett omväxlande arbete där du får jobba med djup fackkunskap inom elkraftområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Välkommen att ingå i Elanalysgruppen som utgör Ringhals spetskompetens inom kraftsystemanalys!

Om jobbet
Inom Ringhals finns gruppen Elanalys som har till uppgift att vidmakthålla och utveckla Ringhals elanläggningar för enheten Anläggningsdesign. Det innebär allt från att säkerhetsvärdera elanläggningen, genomföra analyser och beräkningar inom ämnesområdet elkraft bl.a. för att identifiera brister och gap för planeringen av åtgärder inom elområdet – till att bistå med stöd, kompetens och nätverk inom fackområdet till Ringhals organisation.

Hos oss får du arbeta med kärnkraftverkens elsystem utifrån ett anläggningsövergripande perspektiv och med de tillämpningar för elkraftsystem som gäller inom kärnkraftbranschen.

Dina arbetsuppgifter
Uppgifterna kan variera mellan att t.ex.:
  • analysera/simulera interaktionen mellan kärnkraftverket och stamnätet eller utredningar av elanläggningens alla system med syfte att erhålla en tillförlitlig och störningstålig anläggning.
  • delta i arbetet med att modernisera och förbättra anläggningarna.
  • arbeta med, och leda egna, uppdrag och delta i projekt.

Om dig
Vi söker nu två kollegor till vår grupp och nedan kan du läsa mer om deras olika inriktning:

Den ena med en profil där kraftsystemanalyskompetens kompletterats med kunskap inom kontroll och reglering av elkraftssystem och där du som sökande har lite mer praktiskt intresse av exempelvis provdrift av elkraftsystemen.

Den andra med en profil mot kraftsystemanalyskompetens och modellering av elkraftsystemen för att exempelvis validera planerade anläggningsändringar.


Vi ser gärna att du
  • är civilingenjör inom elkraft eller har erfarenheter som bedöms likvärdiga
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • har en stark anläggnings- och systemförståelse och även en förmåga att kunna omsätta detta i konkreta lösningar genom lämpliga studier
  • har erfarenhet inom exempelvis kraftsystemanalys, reläskydd, elektriska maskiner, kraftelektronik, ställverk, kontrollanläggning för elsystem, etc.
Meriterande är kunskap om kärnkraftsanläggningar och dess regelverk.

För att trivas i rollen tror vi att du är ansvarskännande inför dina arbetsuppgifter, uthållig, gillar utmaningar och motiveras av att sätta dig in i och lösa nya problemställningar. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor mot våra uppsatta mål, varför det är viktigt att du har lätt att samarbeta och värdesätter teamkänslan. Vidare har du en god analytisk förmåga och du kan själv strukturera ditt arbete och självständigt driva det vidare.

Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jonas Olsson tfn 070 57 52 497

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg mejl: lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 29/5!
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (2 dagar kvar)