Ingenjör Strålsäkerhet

Ingenjör Strålsäkerhet

Ingenjör Strålsäkerhet – Ringhals AB

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida

https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Ingenjör till enheten Strålsäkerhet (NQS) på Ringhals.

Om jobbet
Enheten består av ett team på ca 10 medarbetare som verkar för att kontinuerligt följa upp strålsäkerhetsnivån samt vara bevakande och stödjande inom säkerhet och kvalitet. Enheten medverkar till att upptäcka brister, påtalar behov av åtgärder samt medverkar till att utestående frågor åtgärdas. I huvudsak genomförs detta genom fristående strålsäkerhetsgranskningar (FSG), deltagande på möten rörande driftklarhet och säkerhetsvärdering i linjen (SIL).

Dina arbetsuppgifter
Som strålsäkerhetsingenjör arbetar du med att planera, utföra och utveckla fristående säkerhetsgranskning och du utgör i den rollen en fristående funktion inom företaget. Du utför även analys och värdering av Ringhals verksamhet inom området strålsäkerhet samt säkerställer att kvalitativa ställningstaganden genomförs i strålsäkerhetsfrågor.

Om dig
Du som söker bör vara gymnasie-, högskole- eller civilingenjör och gärna ha flera års erfarenhet av arbete inom kärnkraftsbranschen. Det är en fördel om du som söker har god anläggningskännedom och har kunskap om myndighetskrav och internationella standards. I den här rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i engelska.

Som person behöver du kunna agera med integritet och förbli lugn och stabil även i stressade situationer. Du måste ha ett gott omdöme och en god samarbetsförmåga. Initiativförmåga och kvalitetsmedvetenhet är egenskaper som efterfrågas för denna tjänst.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Magnus Svensson +46768168474

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 21/8 2022. Under perioden 18/7-7/8 är vi inte tillgängliga för frågor men vi återkommer så snart vi kan efter det.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)