IT-ingenjör nyfiken på industriell IT

IT-ingenjör nyfiken på industriell IT

Vill du vara med och utveckla svensk kärnkraft in i framtiden?

Ringhals står just nu inför stora moderniseringar av sina anläggningar för att kunna fortsätta försörja Sverige med el i minst 25 år till. För att klara av dessa utmaningar söker vi nu dig som älskar teknik och som drivs av nyfikenhet och en vilja att alltid hitta bästa lösningen.

På Ringhals erbjuder vi en spännande arbetsmiljö med stort fokus på digitalisering för framtidens smarta elproduktion. Vi ser oss själva som en viktig del i omställningen mot de klimatmål som Sverige ställt upp, och genom att skapa smarta tekniska lösningar ser vi en direkt koppling mellan vårt arbete och dessa mål.

Vi söker nu en IT-ingenjör för att stärka upp vår grupp Processnära IT. Vi är ett gäng med stort teknik- och datorintresse som brinner för allt som har med automation och digital teknik att göra. Våra huvudsakliga arbetsuppgifter består i att ta fram automationslösningar och implementera dem. Ofta handlar det om att modernisera äldre styrsystem som har varit med ett tag. När ny teknik ska ersätta äldre är det framför allt lösningar från ABB och Siemens som dominerar. Ett vidare arbetsområde på gruppen är att administrera och förvalta det servernät som binder samman våra olika plattformar och möjliggör kommunikation mellan olika delar av vår verksamhet.

Utöver att modernisera och utveckla styrsystem ingår även förvaltning av befintliga system. Dessa är av både äldre och modernare modell. Särskilt de äldre systemen ställer oss ofta inför utmaningar som förutsätter kreativitet och ingenjörsnyfikenhet utöver det vanliga.

Vi tror att du är IT-ingenjör som kanske samlat på dig erfarenhet inom programmering och nätverksteknik, men som nu skulle vilja bredda din kompetens och ta klivet in i automationsvärlden. Vi ser att de moderna styrsystemen allt oftare använder sig av komponenter från IT-världen och därför tror vi att morgondagens Processnära IT-ingenjör behöver ha ett ben i båda världarna.

Du är driven, positiv, kreativ, har ett stort teknikintresse och öppen för att lära dig nytt. Vår verksamhet ställer höga krav på noggrannhet, varför kvalitetsmedvetenhet är viktigt. Vi söker dig som är positiv och har ett framåtdriv och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du som person passar in i vår grupp.

Du ska gilla att jobba både individuellt och i grupp. Arbetet ger stor frihet att själv utforma din arbetsdag och med det följer också ett ansvar. Vi kommer i rekryteringsprocessen att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vänta inte med din ansökan, urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Placeringsort är Ringhals.

Eftersom Ringhals är ett kärnkraftverk, är kraven höga på att jobba säkert och med fokus på kvalitet. Säkerhetstänket genomsyrar allt vi gör här på Ringhals och det är också något som vi anställda är mycket stolta över. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Granholm, 0340-685 947. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Eva Gullberg, 0722-025 013.

Fackliga representanter
Ola Jönsson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 18 december 2019 via denna sida.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall erbjuder dig
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Vår organisation
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. De fyra kärnkraftreaktorerna står för en femtedel av Sveriges elproduktion. Det motsvarar elbehovet under ett år för sex städer av Göteborgs storlek. Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Location: Varberg
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (11 dagar kvar)