Gruppchef till Material och Strukturintegritet

Gruppchef till Material och Strukturintegritet

Gruppchef till Material och Strukturintegritet

Till vår grupp vars expertområde är beräknings och materialfrågor gällande alla metalliska material söker vi nu en gruppchef. Har du kunskap inom området och intresse för chefs- och ledarskap samt vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Gruppchef till gruppen Material och Strukturintegritet på Ringhals.

Om jobbet
Enheten för Strukturell Integritet och bränsleservice ansvarar för den myndighetsstyrda provningen samt har det fulla ansvaret för primärsystemet och dess komponenter inklusive bränsleservice.

Vid enheten finns tre grupper, varav gruppen Material och Strukturintegritet är en. Den är Ringhals kompetenscentra i frågor som rör bland annat material- och degraderingsfrågor.

Gruppen genomför analyser och tar fram underlag som är nödvändiga för provningsverksamheten. Det rör sig om kontrollprogram, skadetålighetsanalyser, defektbeskrivningar och åldringsanalyser. Inom verksamheten finns ett materiallaboratorium och en viktig uppgift är därför att genomföra skadeorsaksutredningar. Vidare är gruppen ansvarig för strategiska åldringsfrågor för primärsystemskomponenterna.

Består Idag av ca 13 medarbetare och 3 konsulter.

Dina arbetsuppgifter
I rollen ingår ansvar för ekonomi, personal och att verksamheten bedrivs enligt de krav som ställs. Du ingår i ledningsgrupp där du tillsammans med enhetschefen och övriga gruppchefer initierar, stödjer och leder verksamheten. Du är stöd till medarbetarna och coachar dem i komplexa tekniska frågeställningar.

I arbetet har du inte bara ett nära samarbete med dina chefskollegor och medarbetare utan även med övriga verksamheter inom Ringhals. Du ingår också i samverkansgrupper med övriga kärnkraftverk i Sverige.

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med teknisk inriktning, civilingenjörsexamen eller motsvarande. Det är meriterande om du har chefs- och ledarerfarenhet och likaså om du har bakgrund inom beräknings-, material eller provningsfrågor.

Som person behöver du ha en god analytisk förmåga samt vara service- och resultatorienterad. Du trivs med att skapa och utveckla relationer både internt och externt och relaterar till andra på ett smidigt och lyhört sätt.

Du trivs med en ledande roll och har förmåga att motivera, engagera och samordna gruppen. Du tar dig tid att lyssna och coachar dina medarbetare till att utvecklas både som individer och inom sina yrkesroller.

Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Gudmundur Gudmundsson, 0340–667649.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti 2022

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (13 dagar kvar)