Erfaren kvalitetsingenjör inom mekanik

Erfaren kvalitetsingenjör inom mekanik

Erfaren kvalitetsingenjör inom mekanik

Är du vår nästa kvalitetsingenjör? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en erfaren kvalitetsingenjör till Ringhals QC-funktion.

Ringhals QC-funktion ingår i enheten NUT Underhållsteknik vilken utgör stöd åt Ringhals teknik- och underhållsavdelningar. Vi är en teknikområdesövergripande grupp med 17 medarbetare, varav 12 är kvalitetsingenjörer gentemot projekt och underhåll. Gruppen utgörs av fler discipliner än kvalitetskontroll (där du ingår), nämligen svetsansvar, reservdelsförsörjning, miljökvalificering samt exportkontroll. Kombinationen utgör en stimulerande variation av arbetsuppgifter med stor och varierande kompetens inom samtliga teknikområde mek, el och I&C.

Om jobbet
Som kvalitetsingenjör kommer du att arbeta med både anläggningsändringar och anläggningsunderhåll. Du arbetar självständigt men i olika typer av team/projekt, det är därför viktigt med en bred kunskap inom området. Kollegor inom gruppen ger dig stöd inom sina respektive specialområden. Du följer projekt från ax till limpa.

Dina arbetsuppgifter:
  • Quality Control; kvalitetsstyrning och kvalitetskontroll inom materialanskaffningsprocessen
  • Materialkravställning där du är ansvarig för att vi uppfyller satta krav
  • QC-samordningsroll i anläggningsändringsprojekt
  • Agera tekniskt stöd i olika forum och vid leverantörsbedömningar, arbete med teknisk standard samt granskning av tekniska rapporter och kravdokument
  • Omvärldsbevakning och intern informationsspridning
  • Tolkning av aktuella standarder och bestämmelser
I tjänsten ingår 6-10 resor per år, upp till en vecka per gång. Dessa kan vara utomlands. Du reser oftast i team.

Om dig
Du har följande kvalifikationer:
  • Högskole/civilingenjör inom elektroteknik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll
  • God erfarenhet och vana av att skriva rapporter
  • Erfarenhet från kärnkraft/processindustrin ses som meriterande
Du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift då detta utgör Vattenfalls koncernspråk. Du har även obehindrade kunskaper i svenska både i tal och skrift eftersom att detta är vårt dagliga kommunikationsspråk. Vi har även en stor andel utländska leverantörer varför vi ser kunskaper inom språk som tyska och franska som meriterande.

Som person har du förmågan att vara självgående, du är flexibel och ha en god utvecklad slutledningsförmåga. Du är bekväm att ta egna beslut men i samråd med din grupp. Det finns flera områden som du påverkar men som också påverkar dig – självständighet och samspel är A och O.

Din erfarenhet och kunskap är viktig för oss och vi vill utveckla den vidare tillsammans i gruppen. Du ser denna tjänst som ett steg i din personliga karriärstege och vidareutveckling av dina befintliga kompetenser.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Victoria Wiman tfn 0725-752059, mail:
victoria.wiman@vattenfall.com

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare mail: sofia.berggren@vattenfall.com

OBS: Under ledigheten kan det dröja aningen i svar på eventuella frågor men vi ser såklart till att svara så fort vi kan.

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (7 dagar kvar)