Byggnadsingenjör Ringhals

Byggnadsingenjör Ringhals

Är du Byggnadsingenjör? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Som medarbetare i gruppen NTKC - byggkonstruktion på Ringhals så kommer du samarbeta med ca 20st andra kunniga och engagerade medarbetare.

Om jobbet
Vi erbjuder en tjänst där du medverkar i projekteringsarbetet av bygg- och anläggningsarbeten inom Ringhals. Våra uppdrag varierar mycket i både storlek och komplexitet, och omfattar samtliga industribyggnader på området samt dess tillhörande infrastruktur. Arbetsuppgifterna varierar och spänner över alla byggprojekteringsfaser som teknisk utredning, planering, byggprojektering, byggkontroll, byggnadsteknik och skadebesiktning så det finns goda möjligheter till att påverka ditt arbete och din framtida utveckling inom de områden som intresserar dig mest.

Dina arbetsuppgifter
  • Leda projekteringsarbetet i system- och detaljkonstruktionsfasen för ny- till- och ombyggnation, reparation, samt rivning av byggnader och anläggningar på Ringhals
  • Kvalitetssäkring av konstruktionsarbete och utförda arbeten
  • Tolka lagar och myndighetskrav samt implementera dessa i verksamheten inom byggområdet

Om dig

Vi ser gärna att du
  • Är civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning på byggprojektering
  • Har några års erfarenhet som uppdragsledande konstruktör eller motsvarande
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Som person är du kommunikativ och tydlig. Du är lösningsorienterad, flexibel och förstår värdet av att samverka. Du bör ha ett strukturerat arbetssätt, ordningssinne och god helhetssyn. För att trivas som Utvecklingsingenjör hos oss krävs att du stimuleras av ett nära samarbete med andra människor eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter både internt och externt.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter. Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Rocky Kristensen tfn 0722224841

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag! Sista ansökningsdag är den 31/5.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (10 dagar kvar)