Biträdande Skiftchefer till Ringhals

Biträdande Skiftchefer till Ringhals

Biträdande Skiftchefer till Ringhals

Vill du vara med och forma framtidens produktionsenhet? Är du en driven och kommunikativ person som för verksamheten framåt? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos avdelning Produktion (ND) på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. ND genomförde en organisationsjustering år 2021, vilket var startskottet för att stärka förutsättningarna för ett bättre strategiskt arbetssätt. Första året med den nya organisationen har varit lyckat och nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom områdena ledarskap, kompetens, kultur och flexibilitet.

Vårt mål är att använda våra resurser effektivare för att bli flexibla i vår produktion och vara tillgängliga när vi behövs i Sveriges elnät. För att nå dit behöver vi engagerade och modiga ledare som vill göra skillnad tillsammans med ett starkt team. Nu söker vi två biträdande skiftchefer till driftenheten NDP.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Om jobbet
Biträdande skiftchefens primära arbetsuppgift är att agera som DL4 (driftledningsnivå 4) och driftledare. Du bistår skiftchefen genom ledning av skiftlaget i driftverksamheten på tilldelat block så att krav och mål avseende säkerhet, miljö, produktion och ekonomi uppfylls på kort och lång sikt. Du bistår skiftchefen i att bedriva ett proaktivt arbetsmiljöarbete för att minimera olycksfall och tillbud. Du är länken mellan ledningen/skiftchefen och medarbetarna, både genom att delge information från ledningen men också genom att hålla skiftchefen informerad om verksamheten och medarbetarnas situation.

Om dig
För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:
  • Alltid sätter säkerheten främst i ord och handling
  • Har gedigen drifterfarenhet och att du innehar DL4-kompetens på Ringhals 3 eller 4
  • Har goda ledaregenskaper
I arbetet uppkommer ofta situationer som saknar instruktioner eller enkla svar, därför det är det viktigt att du har god förmåga att lösa problem och även att hantera risker då beslut som fattas kan ge stora konsekvenser för person, miljö, anläggning och tredje man. Periodvis behöver problem hanteras och lösas akut i korta tidsintervall.

Som biträdande skiftchef har du en central roll i Ringhals organisation som gör att du har både interna och externa samarbeten. Du behöver därmed ha god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chefer, Tony Dalerstedt 0702584263 eller Christina Jansson 0702974018, skiftchefer NDP

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 10/8

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 10 aug 2022 (2 dagar kvar)