Varberg Energi - Säljledare Energilösningar

Varberg Energi - Säljledare Energilösningar

Brinner du för kundmötet och att sälja nya idéer?

Är du resultatinriktad och drivs av att optimera kundupplevelsen?

Har du bakgrund inom energiområdet eller erfarenhet av branscher där den aktiva försäljningsinsatsen gjort skillnad?

Då kan detta vara din nästa utmaning!

Varberg Energi satsar vidare och söker nu en Säljledare Energilösningar! Vill du vara med i ett företag som placerar sig i topp med starka produkter och tjänster i en spännande bransch?

Vi söker dig som älskar att göra affärer och vill arbeta med försäljning och utveckling inom ett företag som alltid sätter kunden i främsta rummet. Som Säljledare inom Energilösningar kommer du främst att jobba med försäljning av solcellslösningar och laddinfrastruktur, men även med nya erbjudanden som tex olika tjänster som kan erbjudas i en belysningsstolpe. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter samt utveckling inom affärsområdet. Rollen innebär att du kommer att aktivt bearbeta nya- och befintliga kunder. Detta kan innebära att du är ute och pratar om Energilösningar med företag, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och privatpersoner. Som Säljledare Energilösningar på Varberg Energi tar du ansvar för att driva affärsprocessen från början till slut. Till din hjälp har du mycket kunniga och kompetenta kollegor. Du kommer att ingå i affärsområde Marknad och Energihandel och utarbetar budget för affärsområdet. Efter fastställd budget ansvarar du för aktiviteter och handlingsplan som leder mot våra satta mål. Varberg Energi är ett företag som tror på inkludering och jobbar för en positiv företagskultur. I rollen kommer du att jobba nära övriga kollegor inom Marknad och Energihandel men även tillsammans med andra funktioner inom företaget.

Vi tror att du bor i mellersta/norra Halland. Kunderna finns primärt i Varbergsområdet men företaget jobbar med ett bearbetningsområde upp till ca 10 mil från Varberg. Din arbetsplats är på vårt härliga kontor i Varberg.

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasiala kunskaper inom Energiområdet. Du har erfarenhet av att jobba med försäljning av tjänster och affärsutveckling inom konkurrensutsatta branscher där försäljningsarbetet har gjort skillnad. Du är initiativtagande och nyfiken och har en fallenhet för att motivera och alltid stå för ett positivt bemötande. Du är duktig på att kommunicera och trivs bäst i en miljö med många bollar i luften och har ett genuint intresse för miljö och förnybar energi och är van att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Förutom att du brinner för att överträffa kundens förväntningar är du administrativt effektiv, noggrann och strukturerad. Kulturen på Varberg Energi präglas av innovation och flexibilitet. Du har god IT-vana då du dagligen jobbar i vårt affärs-/CRM-system samt mycket van användare av Office-paketet. Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska.

Känns detta som din nästa utmaning? Söker du ett utvecklande och självständigt arbete i ett välkänt, trivsamt och framgångsrikt företag? Ansök nu!

I denna rekrytering samarbetar Varberg Energi med Finnveden Säljkraft AB (www.finnvedensaljkraft.se). Ansvarig rekryterare är Emma Gunnarsson 0702-791217 och Martin Klasson, 0734-175666. Ansök senast 27 januari 2019 på www.finnvedensaljkraft.se. Vi jobbar med löpande urval.

Placeringsort: Varberg
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varberg Energi är en energi- och IT-koncern som ägs av Varbergs kommun genom Varbergs Stadshus AB. Vi är idag 110 anställda och omsätter årligen ca 700 miljoner. Våra verksamhetsgrenar är el, fjärrvärme, energioptimeringstjänster, gas och stadsnät. Vår omtanke om miljön innebär satsningar på egen produktion av förnybar energi.