Projektledare Fjärrvärme & Fjärrkyla till Varberg Energi

Projektledare Fjärrvärme & Fjärrkyla till Varberg Energi

Är du en erfaren projektledare som vill arbeta med Varberg Energis fortsatta utveckling av fjärrvärme, fjärrkyla och gasnätet? Nu finns chansen, välkommen med din ansökan!

Om vår kund

Varberg Energi är en energi- och IT-koncern som ägs av Varberg kommun genom Varbergs Stadshus AB. Vi är idag drygt 120 anställda och omsatte under 2021 cirka 1,2 miljarder kronor. Våra verksamhetsgrenar är el, fjärrvärme, elhandel, belysning, gas, energitjänster och stadsnät/IoT. Vår omtanke om miljön innebär satsningar på egen produktion av förnybar energi. Läs mer på www.varbergenergi.se

Varbergs kommun växer intensivt och med det tillkommer ett stort ansvar att tillhandahålla resurseffektiv energi till våra medborgare och välmående företag. Varberg Energi äger och förvaltar ett av landets mest resurseffektiva fjärrvärmesystem med stora mängder restvärme från pappersmassaindustrin som vi gladeligen erbjuder fastigheter i Varberg att ta del av. Utvecklingen av fjärrvärmeaffären anses vara strategiskt viktig för såväl Varberg Energi som Varberg kommun för att möta framtidens energibehov. Fjärrkyla är en ny produkt som vi förväntar oss växa kraftigt, medan gasnätet är en mindre distributionsanläggning som också förvaltas inom affärsområdet.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Projektledare ansvarar du bland annat för utbyggnationen av fjärrvärme-, fjärrkyla- och gasdistribution. Du samordnar och driver entreprenad- och anläggningsprojekt från start till mål, både små och stora projekt. Till din hjälp har du interna och externa projektörer, konstruktörer, anläggare och entreprenörer. Du styr självständigt vilka projekt du själv kan hantera och när du behöver anlita underkonsulter. Mindre projekt, såsom anslutning av en villa ser vi på sikt att du själv kan projektera.

Du är en viktig del i Varbergs samhällsbyggnation. En del av rollen är att samverka tillsammans med Varbergs Kommuns förvaltningar och bolag, markägare och andra nyttigheter inom VEAB.

I rollen ingår det att ansvara för vår nätstrategi, dvs vår utbyggnadsplan framåt. Du säkerställer att projekten uppfyller gällande lagkrav, tidsplan, kvalitet samt budget. Du kommer att ha många olika kontaktytor inom olika avdelningar på Varberg Energi samt externa representanter för kommunen, byggentreprenörer, kunder mm.

Du ansvarar för att bevaka Varberg Energis intressen i kommunens planarbete samt sköter garanti- och avtalsförhandlingar kring frågor som rör ledningar såsom entreprenader, servitut och markrättigheter.

Din profil

Du är en erfaren projektledare, med relevant teknisk eftergymnasial utbildning. Vi tror att du har erfarenhet av energi, VVS, VA, eller markanläggning, alternativt erfarenhet inom närliggande områden. Du har god kunskap om entreprenadjuridik och ekonomistyrning. Förkunskaper om relevanta författningar och branschnormer för fjärrvärme, fjärrkyla och gasnät, till exempel AFS 2017:3, D:211 eller EGN är meriterande.

Varberg Energi erbjuder ett spännande arbete i ett företag som har ambitionen att ligga långt fram med den senaste tekniken och med målsättningen att alltid möta våra kunders behov. En öppen och prestigelös arbetsplats där du ges goda möjligheter till utveckling.

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Ingrid Törngren på ingrid@effektiv.se

För den här tjänsten ansvarar Effektiv för rekryteringen och du kommer bli anställd direkt hos Varberg Energi.

Sökord

Projektledare, Projektledning, Fjärrvärme, Fjärrkyla, Gasdistribution, Entreprenadjuridik, Entreprenad, Anläggning, VVS, Varberg Energi, Varberg
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 25 aug 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.