Vi söker en affärsnära och drivande ekonomichef till Toveks Bil i Syd

Vi söker en affärsnära och drivande ekonomichef till Toveks Bil i Syd

Toveks Bil är en av Sveriges största privata återförsäljare av Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda och Volkswagen Transportbilar samt Scania Lastbilar. Vi finns idag på 18 orter i Västsverige, är totalt ca 730 anställda inom koncernen och omsätter ca 4,5 mdkr. Verksamheten bedrivs i tre olika bolag, men under ett gemensamt varumärke - Toveks Bil. Vi söker nu en ekonomichef till ett av dessa bolag - Toveks Bil i Syd. Toveks Bil i Syd bedriver verksamhet inom service och försäljning av personbilar och lätta transportbilar i Borås, Falkenberg, Kinna, Lund, Ulricehamn & Varberg. Här arbetar ca 320 medarbetare och vi omsätter 1,5 mdkr.

I rollen som ekonomichef är du ansvarig för den dagliga verksamheten där du leder, utvecklar samt styr verksamheten. Rollen innebär personalansvar för ekonomiavdelningen, idag sex personer. Vidare har du ett operativt ansvar för redovisning- och controllerarbetet. Du har ett strategiskt fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi som tillgodoser verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer också vara ett strategiskt stöd och bollplank till VD. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla ekonomiavdelningen
  • Ansvara för att den externa och interna rapporteringen är korrekt och i tid
  • Månatliga bokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer
  • Ansvar för budget och prognos
  • Ansvar för skatt - och momsfrågor
  • Uppföljning och analys av verksamheten
  • Medlem i ledningsgruppen
Vi söker dig som är kunnig inom redovisning och har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning. Erfarenhet från Bilföretagsverksamhet är meriterande men inget krav. Du har ett coachande ledarskap som bidrar till att motivera och utveckla personalen. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat i Visma och Palette. Vi kan erbjuda dig att få jobba i en organisation präglad av personligt engagemang och förtroende med en positiv företagskultur, där medarbetarna utvecklas och trivs.

Personliga egenskaper

För att passa in i rollen och hos oss på Toveks Bil vill vi att du är lyhörd, pålitlig och har ett positivt förhållningssätt. Du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk och har en förmåga att se helheten samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du trivs i en företagskultur av entreprenörsanda, korta beslutsprocesser, stort engagemang och rak kommunikation.

Placeringsort: Varberg

Startdatum: enligt överenskommelse

Omfattning: heltid, tillsvidare
Mer info
Kontaktperson Kristin Sundlo
Telefon 0510-440835
Område Varberg
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 mars 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett familjeföretag med ett motto - Hela vägen! Vi ser vår personal som vår framgångsfaktor och hos oss ska du utvecklas och utmanas i din yrkesroll. Du har ett välmående företag och starka varumärken i ryggen och kompetenta kollegor att jobba sida vid sida med. Vi är en stor, men samtidigt enkel, okomplicerad och familjär organisation där vi är nära till beslut. Vår verksamhet präglas och styrs mycket av våra oerhört starka varumärken, som alla är marknadsledande inom sina segment. Bra egenskaper för att trivas hos oss är positivitet, initiativtagande, sunt förnuft och vilja att vara en del i det vinnande laget.