ECCO söker nu en Trade Marketing Manager!

ECCO söker nu en Trade Marketing Manager!

Hos oss på Ecco går personlig utveckling och karriärutveckling hand i hand. Vi tror på innovation, ständig förbättring och livslångt lärande. Om du har en ambition att växa och är redo för förändring så är ECCO rätt plats för dig. Du växer med oss, och vi växer på grund av dig!

Vi på ECCO strävar efter att bli världens ledande skovarumärke. För att lyckas med detta söker vi nu en Trade Marketing Managertill vårt huvudkontor i Varberg!

Vem är du?

Ecco är en rolig arbetsplats där nyfikenhet och lekfullhet uppskattas! Vi tror att du, liksom vi, varken räds att tänka nytt eller komma med innovativa idéer. Vi söker dig med förmågan att samarbeta, bygga hållbara relationer samt skapa interna nätverk. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt, med en självklar passion för skor och svensk marknadsmedvetenhet. Här är några typiska karaktärsdrag som beskriver dig väl:
 • Du är analytisk, med starka färdigheter i marknadsföringsplanering.
 • Du har förmågan att effektivt kommunicera med en bred och mångfaldig publik.
 • Du är en problemlösare som kan influera och påverka din omgivning, men också en teamplayer som kan arbeta förebyggande och lösningsorienterat.
 • Du är flexibel och har inga problem att anpassa dig till förändrade affärsbehov och beslut, inklusive förmågan att arbeta inom olika funktionella områden.
 • Du är en kreativ person, med ett öga för de senaste marknadstrenderna.
 • Du förstår vikten av att prioritera och planera, och räds inte att arbeta i en internationell och multikulturell miljö.
Ansvarsområden

Inom den svenska arbetsmarknaden ansvarar du som Trade Marketing Manager främst för att se till att den europeiska marknadsstrategin översätts till en lokal marknadsföringsplan, enligt budgetar och mål. Du arbetar med att garantera verkställande i alla kanaler, med särskilt fokus på handelsmarknadsföring (offline och online). Du arbetar hands on med digitala marknadsstrategier, samtidigt som du är ansiktet utåt för varumärket - ECCO. Du har en central roll där nyckeln till framgång är att upprätthålla starka arbetsrelationer med North Marketing Manager, Swedish Sales Team, nyckelkunder samt de europeiska marknadsteamen. I rollen ingår även att:
 • Presentera marknadsföringskampanjer och genomförandeplaner med nyckelpartners.
 • Samarbeta med Key Account och Field managers för att säkerställa ett framgångsrikt genomförande av Win of the Point of Sale-projekt, samt kommersiell planering, utbildning och Pay for Performance-releraterad marknadsaktivitet.
 • Bestämma och anpassa mål samt KPI:er
 • Daglig budgetplanering, kontroll och månatlig rapportering av marknadsföringsbudgeten.
 • Stödja utvecklings- och genomförbarhetsstudier för ny projektutveckling inom marknadsföring.
 • Koordinera översättning av texter och berättelser på ecco.com, tillsammans med HQ.
 • Varierad marknadsföringsadministration, t.ex. hjälpa till med att skapa försäljningsbroschyrer, kataloger etc.
 • Ta ansvar för varumärkets affärsresultat och P&L-prestation
Hemmabas

Din hemmabas kommer att bli på vårt huvudkontor i Varberg, men affärsresor ingår också i tjänsten. I huvudsak regelbundna resor till nyckelkunder, lokala kontor etc., men även resor till Globala/Europeiska event, konferenser, möten etc., ca 15 arbetsdagar/år.

Bakgrund och kvalifikationer

Du har troligtvis en akademisk högskole- eller universitetsexamen, idealistiskt inom en marknadsrelaterad disciplin. Du har även minst 5 års arbetslivserfarenhet i en marknadsföringsroll, och troligtvis kunskap inom alla marknadsföringsdiscipliner. Du har goda kunskaper och stor förståelse för de senaste marknadstaktikerna- och trenderna. Du är van vid att jobba mot en budget, och vet vilka parametrar som styr god och lönsam handel. Vi ser även att du:
 • Är en stjärna på Microsoft Office-paketet, och förstår varför det är viktigt för oss!
 • Givetvis har B-körkort då rollen innebär affärsresor.
 • Pratar och skriver flytande på svenska, och gärna även på engelska.
Vad vill vi erbjuda dig?

Vi vill erbjuda dig en unik möjlighet att följa med på en häftig resa där vi, tillsammans med dig, sätter ramarna för vad vi vill och vart vi vill komma! Drömmer du om att arbeta med att skapa förändring, och ingå i ett hårt arbetande team? Då har du hittat rätt! Din ambition, känsla för att tänka nytt och strävan att växa vet inga gränser hos oss på ECCO.

Känner du dig träffad?

Tveka inte att söka - Vi ser fram emot din ansökan!

Vår rekryteringspartner Infinity HR ansvarar för rekryteringsprocessen. Deras filosofi går ut på att hitta Rätt person, med Rätt pannben, till Rätt position - därför ser vi dem som en självklar samarbetspartner vid rekrytering.

För frågor kring tjänsten eller urvalsprocessen, vänligen kontakta Stina Koskijev, Relationship Manager & Recruitment Consultant, Infinity HR, stina@infinityhr.se eller +46705177553.

Sista ansökningsdag 15 September.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 sept 2019 (2 dagar kvar)