1946 startade Karl Andersson den första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 2 500 medarbetare och en omsättning på 10 miljarder kronor.

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri.

Placeringsort

Derome eller Mjölby

Arbetsuppgifter

Vi växer och behöver därför anställa nya medarbetare. Nu söker vi en konstruktör till vårt team. Är det du?

Arbetet som konstruktör hos Derome Träteknik innefattar i huvudsak att ta fram konstruktions- och tillverkningsritningar, göra konstruktionsberäkningar och ta fram offertunderlag i nära samarbete med våra kunder.

Arbetsuppgifter består bl a av:
  • Konstruktion av väggar (FKS), bjälklag, balkar, pelare, takstolar mm
  • Dimensionering av infästningar
  • Upprätta takplaner, plan- och sektionsritningar
  • Kontinuerlig kontakt med såväl nya som befintliga kunder, både internt och externt.
Det är ett roligt och ansvarsfullt arbete. Som konstruktör är du kundens närmaste kontakt och står för service och kvalité. Du är därmed en viktig länk i den totala kedjan från ritning till färdigt projekt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen bör du vara byggnadsingenjör eller byggnadstekniker alternativt ha en teknisk bakgrund samt goda kunskaper inom konstruktion. När du blir anställd hos oss erbjuder vi dig utbildning i konstruktionsprogrammet Pamir.

Arbetet är självständigt och innebär mycket kundkontakt, vilket ställer krav på god initiativ- och samarbetsförmåga. I din roll är det viktigt att du är serviceinriktad och kan prioritera. Har du erfarenhet av trähusproduktion i industriell miljö är även det meriterande. Du stimuleras av att arbeta både självständigt och i team. Som person är du drivande, strukturerad, noggrann och prestigelös. Du tycker om att arbeta mot uppställda mål, deadlines och är lösningsorienterad.

Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare, på heltid och med tillträde snarast. Placeringsort är vid vår anläggning i Derome eller i Mjölby.

För mer information om tjänsten, kontakta avdelningsansvarig; Christoffer Dalmin på 0340-58 56 91.

Passa tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast 9 maj och gärna tidigare, då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sista ansökningsdag

2021-05-09
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Derome utmanar det som är. Inom vår organisation för Träteknik levererar vi taklösningar och prefabricerade/industriellt tillverkade byggkomponenter. Hos oss blir du en del av teamet för konstruktion och produktion där leveransförmåga och kvalitet är vår framgångsfaktor. Läs mer på derome.se