Ekonomichef

Ekonomichef

Inom Derome är vi idag över 2200 medarbetare som jobbar för en mer hållbar framtid.

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Att vi utsetts till ett av årets Karriärföretag 2020 är ett kvitto på hur hårt vi jobbar för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri.

Placeringsort

Derome

Arbetsuppgifter

I vårt nya affärsområde väljer vår ekonomichef att gå vidare för nya utmaningar inom företaget och vi söker nu en efterträdare.

Som ekonomichef för Derome Träteknik är du tillsammans med VD ytterst ansvarig för företagets resultat och finansiella ställning. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till bolagets VD. Derome Träteknik har verksamhet i både Sverige och Norge. Träteknik har 6 produktionsanläggningar och är uppdelat i 5 försäljning- och konstruktionsregioner. Företagets löpande redovisning administreras inom moderbolaget Derome AB, vilket gör att denna tjänst ej innefattar personalansvar. Som ekonomichef ansvarar du för ekonomisk uppföljning och analys av Derome Trätekniks verksamhet och projekt.

Ekonomichefen har det övergripande ansvaret för:
Validering av bolagets resultat och balansräkning
Uppföljning, distribuering och analys av månadsresultat och nyckeltal
Budget och löpande prognoser
Genomföra resultatanalyser och utredningar för analys av förbättringar inom produktion och försäljning
Vara bollplank gällande ekonomiska frågor till organisationen
Kontinuerlig dialog med koncernens gemensamma ekonomifunktion
Du kommer att ha ett nära samarbete med ekonomifunktionen i Derome AB. Tillsammans handlägger vi och planerar bolagets revisionsprocess, bevakar utveckling inom lag och praxis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och bidra till att effektivisera och förbättra verksamheten. I rollen som ekonomichef kommer du att arbeta nära verksamheten och stötta chefer och arbetsledare i verksamheten med att analysera och tolka siffror samt nyckeltal. Du kommer också vara en viktig del i att utforma ny uppföljning av produktion och verksamhet då vi under 2020/2021 går in i ett nytt affärssystem. Som ekonomichef ansvarar du för ekonomisk uppföljning och analys av Derome Trätekniks verksamhet och projekt.

För att lyckas i befattningen som ekonomichef tror vi att du är civilekonom med erfarenhet av arbete som controller. Du brinner för att aktivt sätta dig in i verksamheten för mer detaljerade analyser och har ett intresse för system och processer. Arbetet kräver en god förmåga att självständigt kunna analysera, planera, utföra och organisera ekonomiarbetet. Som person är du driven och orädd med ett proaktivt och ifrågasättande förhållningssätt. Du känner dig hemma i en dynamisk verksamhet som kännetecknas av långsiktighet, enkelhet, drivkraft och ansvarstagande. Vidare tycker du om att arbeta nära affären och är engagerad. Vi ser även att du är en trygg och förtroendeingivande person.

Övrig information

Tjänsten är på heltid och med tillträde efter överenskommelse. Placeringen i Derome utanför Varberg.

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av VD Frank Beno på telefonnummer 0300 - 56 88 86.

Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast den 31 maj eller tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sista ansökningsdag

2020-05-31
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri med en verksamhet som omfattar allt från skog till färdigt hus. Vi sysselsätter 2 200 anställda på fler än 60 orter i Sverige, Norge och Tyskland och omsätter 8 miljarder kronor.

I verksamheten finns även Sveriges största leverantör av trätakstolar med produktionsanläggningar i Derome, Mjölby, Tanum och Kalix. Vi är även en komplett tillverkare av prefabricerade produkter i trä såsom tak- och golvkassetter, väggar och husstommar.

För mer information om Derome se www.derome.se