HR-partner

HR-partner

Derome är en växande koncern som utvecklas tillsammans med kunder och medarbetare. Våra kärnvärden, långsiktighet, enkelhet, drivkraft och ansvarstagande genomsyrar vår verksamhet. Vi är 2 800 medarbetare och har en omsättning på 11 miljarder kronor.

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att utvecklas. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Vi värdesätter ett hälsosamt arbetsliv med ett öppet, positivt och inkluderande arbetsklimat. Vi är övertygade om att kunniga och engagerade medarbetare är en av de viktigaste framgångsfaktorerna och därför arbetar vi kontinuerligt med kompetensutveckling och närvarande, engagerande ledarskap för att vi tillsammans ska bidra till vår vision. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av vårt företag.

Placeringsort

Varberg

Arbetsuppgifter

Derome Bygg & Industri AB med ca 1400 medarbetare fortsätter att växa och vi behöver därför utöka vårt HR-team. Vi söker nu en snabbfotad HR-partner som tillsammans med oss vill driva bolaget framåt i både strategiska och operativa HR-frågor. I din roll som HR-partner ansvarar du för att stödja våra chefer genom att arbeta affärsnära och agera stöd när det gäller alla typer av HR-frågor, hos oss kommer du få verka i en miljö som präglas av glädje, energi, stort engagemang och personligt ansvar.

I rollen som HRpartner har du en bred och omväxlande roll med mycket eget ansvar. Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
  • Coacha, stötta och vägleda chefer i HR-relaterade frågor
  • Rekryteringsarbete i nära samarbete med rekryterande chef
  • Rehabiliteringsärenden
  • Arbetsrättsliga frågor och fackliga förhandlingar
  • Kollektivavtalstolkning
  • Medarbetarutveckling
  • Samverka med övriga HR-funktioner i koncernövergripande HR-projekt
Du arbetar tätt tillsammans med våra chefer och övriga kollegor i HR-teamet och rapporterar till HR-chefen för bolaget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning inom HR, samt några års erfarenhet av operativt HR-arbete med bred kompetens inom HR-frågor och erfarenhet av att arbeta med HR-relaterat chefsstöd inklusive fackliga förhandlingar. Det ses meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med detaljhandelsavtalet och/eller lager- och e-handelsavtalet.

För att trivas hos oss tror vi att du är en positiv, självständig och trygg person. Du genomför ditt arbete med stort engagemang, god struktur och har förmågan att driva ditt arbete framåt på ett effektivt sätt, du kombinerar detta med ett konsultativt arbetssätt och arbetar serviceinriktat med hög affärsförståelse.

Vi tror att du är en person som beskrivs som prestigelös och som har god social kompetens. Som HR-partner har du många kontaktytor såväl externt som internt, du har därför lätt för att kommunicera och är duktig på att bygga goda relationer. Då arbetet ofta är inriktat på att stötta chefer och ledare är det viktigt att du är lyhörd och har ett coachande förhållningssätt. Du ser eventuella problem som utvecklande utmaningar, vågar ta beslut, samt är van vid att självständigt driva och leda ditt arbete.

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare, på heltid och med tillträde snarast. Placering är i Varberg, resor till våra anläggningar ingår som ett naturligt inslag i tjänsten.
Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte, ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast den 22 maj eller tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Kontaktperson

Gisela Ölmeby, HR-chef, tel. 0340-666511
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Derome är mer än bara virke och skruv. Vi förenklar vardagen för våra yrkeskunder och i våra bygg- och industrivaruanläggningar samt på våra maskinuthyrningsdepåer i västra och södra Sverige jobbar vi nära våra kunder. Hos oss ingår du i ett team som brinner för att utmana tillsammans hittar vi de bästa lösningarna för yrkesproffs. Läs mer på derome.se