Lönespecialist

Lönespecialist

1946 startade Karl Andersson den första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 2 300 medarbetare och en omsättning på 8,5 miljarder kronor.

Här finns trevliga kollegor, goda karriärmöjligheter och chans att växa genom utbildning. Vi jobbar hårt för att varje medarbetare ska trivas och vilja stanna länge hos oss. Varje år gör vi roliga trivselaktiviteter och lägger extra kraft på hälsa och välmående, ett hälsosamt och balanserat arbetsliv är viktigt för oss. Vi vill att du som jobbar här ska ha det bra och känna stolthet att vara en del av Sveriges största familjeägda träindustri.

Placeringsort

Derome

Arbetsuppgifter

På HR-avdelningen i Derome arbetar vi med HR-frågor för hela Deromekoncernen. Vi är en relativt nybildad HR-avdelning då personalavdelningen och löneavdelningen har slagits ihop, och där tanken är att vi ska jobba tillsammans för att på bästa sätt stötta våra bolag. Vi arbetar strategiskt och operativt med allt från vårt arbetsgivarvarumärke, rehabilitering, rekrytering, arbetsrätt, utbildning och lön.

Som lönespecialist ansvarar du tillsammans med löneteamet för hela löneprocessen, från tidsredovisning till utbetalning och framtagning av rapporter. Det innebär både det operativa arbetet samt arbetet med att effektivisera och förenkla processen. Du arbetar även med support ut till våra medarbetare och chefer i personalrelaterade frågor och övrig HR-administration kan komma att bli aktuellt.

Arbetsuppgifter i huvudsak:
  • Operativt arbete med hela löneprocessen
  • Semesterhantering
  • Kontakter med Försäkringskassan och andra myndigheter
  • Avtalstolkning
  • Support till våra ledare och chefer gällande HR-frågor
Vi jobbar i lönesystemet Agda och med tidrapportering i vårt affärssystem IFS. Vi håller även på att implementera HR-systemet Talentsoft.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i större verksamheter med löneprocessen. Som person tror vi att du är kvalitetsmedveten, kommunikativ och lösningsorienterad. Du arbetar strukturerat och att ständigt arbeta med utveckling och effektivisering av arbetet ser du som naturligt.

Övrig information

Vi är ett gott gäng! Hos oss kan du vänta dig ett spännande och utvecklande arbete i ett dynamiskt och framgångsrikt företag med korta beslutsvägar och ett starkt varumärke. Engagerade ledare och goda utvecklingsmöjligheter bidrar till att vi har nöjda och stolta medarbetare.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare och med tillträde snarast. Placeringsort är Derome utanför Varberg. Frågor besvaras av HR-chef Therese Åkesson på 0340-66 64 56.

Passar tjänsten ovan in på dig? Tveka då inte utan ansök redan idag! Vi vill ha din ansökan senast 5 mars och gärna tidigare då vi tillämpar löpande tillsättning av tjänsten.

Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare platsannonser.

Sista ansökningsdag

2021-03-05
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 5 mars 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Derome utmanar det som är. Vi vill förenkla och förbättra och tror på att växa tillsammans med vår omvärld, våra kunder och medarbetare. I vårt koncernbolag blir du en del i teamet av affärsstödjande funktioner där engagemang, kompetens, prestigelöshet och affärsmässighet är vad som driver oss framåt. Läs mer på derome.se