Logistikchef till Akwel i Varberg

Logistikchef till Akwel i Varberg

Nu söker vi Akwels nya logistikchef!
Är du en trygg ledare med goda logistikkunskaper? Då har vi jobbet för dig!
Här blir du en del av en internationell tillverkningsindustri i toppklass med tekniken i framkant.

Om vår kund

AKWEL är en förstklassig tillverkare av fordonsutrustning och system på den internationella marknaden. AKWEL Sweden AB designar, utvecklar och distribuerar högpresterande produkter och system inom luft- och vätskedistribution, med förstklassigt industriellt och tekniskt kunnande. De är i framkant vad gäller toppmodern industri och teknisk expertis inom mekatronisk integration, applicering och bearbetning av material. Med fabriker i Varberg och Ulricehamn omsätter AKWEL 489 miljoner kronor och sysselsätter totalt 310 personer, varav 155 personer arbetar i Varberg.
För att läsa mer om AKWEL, besök gärna deras hemsida www.akwel-automotive.com.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett strategiskt och operativt ansvar att leda Akwels logistikavdelning. Du arbetar med ständiga förbättringar och effektivisering av materialflödet.
Det ligger i ditt ansvar att säkerställa det logistiska flödet i fabriken, samt lägga plan för in/utleverans av produkter.
På veckobasis håller du i möte tillsammans med produktion där ni sätter planen för nästkommande vecka, samt lägger en preliminär planering för kommande 12 veckor.

Rollen innebär ett direkt personalansvar för 7 tjänstemän. En av dessa är lageransvarig som har personalansvaret för den kollektiva personalen på lagret. I rollen kommer du således att leda andra chefer.

Du kommer att sitta med i ledningsgruppen.

Din profil

Vi tror att du som söker har en relevant eftergymnasial utbildning och/eller minst 5års arbetslivserfarenhet av liknande roll.

Du är en trygg ledare, besitter en stor social kompetens och har en förmåga att bygga en stark lagsammanhållning med din grupp. Du är en god kommunikatör och anpassar din kommunikation beroende sammanhang, allt från dagliga möten på din avdelning, i dialog med kund, eller inom ledningsgruppen. Ditt ledarskap präglas av ett inkluderande och coachande förhållningsätt. Vidare behärskar du svenska och engelska i både tal och skrift på ett bra sätt.

Automotivebranschen ställer höga krav både på kvalitet och snabbrörlighet, varför det är viktigt att du har en förmåga att ta snabba beslut och att du alltid har en plan B om något skulle förändras på kort varsel. Vidare så har du en ekonomisk förståelse, har en god datorvana med tyngdpunkt på Excel, och besitter en god analytisk förmåga.

Du kommer rapportera till VD på Akwel i Varberg.
Meriterande för tjänsten:
  • Kunskap inom SAP
  • Branscherfarenhet från Automotive
  • Erfarenhet från en internationell koncern
DU ERBJUDS:
En viktig roll i en internationell koncern med goda möjligheter till påverkan. Fabriken ligger i framkant rent tekniskt, och du kommer arbeta med många kunniga och trevliga kollegor.

Tjänsten är på heltid med placering Varberg.
Tillträde enligt överenskommelse.

Låter tjänsten intressant?
För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos Akwel.

Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Johannes Forsberg på johannes@effektiv.se.

Sökord

Logistikchef, Supply Chain Manager, Logistik, SAP, Ledning, Akwel, Varberg,
Mer info
Kontaktperson Johannes Forsberg
Telefon 070 283 80 08
Område Varberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 28 juni 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.