Marknadsansvarig till Hallands Nyheter

Marknadsansvarig till Hallands Nyheter

Vill du jobba med ett starkt lokalt varumärke som är mitt uppe i den digitala
transformationen? Gillar du att jobba framtidsinriktat och har mod att pröva nytt?
Då kan jobbet som marknadsansvarig på Hallands Nyheter vara något för dig. Läs mer om
tjänsten!

Om tjänsten
Som marknadsansvarig blir ditt mål att bidra till Hallands Nyheters tillväxt genom spännande marknadsinsatser i alla kanaler, men med stort fokus på de digitala kanalerna.

Tjänsten innebär huvudsakligen:
  • Varumärke: Du ska stärka och förnya Hallands Nyheters position i spridningsområdet och vidga denna till nya och yngre läsargrupper.
  • Redaktionell marknadsföring: Du ska tillsammans med redaktionen utveckla dialogen med läsare i alla kanaler, samt på olika sätt bidra till att marknadsföra innehållet.
  • Säljstöd: Du ska tillsammans med säljteamet medverka till att utveckla Hallands
Nyheters dialog med befintliga och potentiella företagskunder för att stärka den digitala affären.

Tack vare din relevant erfarenheter av digitala plattformar samt ett stort intresse och nyfikenhet hittar du nya digitala möjligheter. I rollen som marknadsansvarig arbetar du mot mål som är direkt affärsstödjande och framför allt intäktsdrivande - både gällande läsarintäkter och annonsintäkter, såväl som långsiktigt varumärkesstärkande. Tjänsten är strategisk såväl som operativ, där egen genomförandekraft och förmåga att få saker att hända är avgörande. Du ska inte bara leda och följa upp aktiviteter - utan också genomföra dem, ibland på egen hand och ibland tillsammans med andra.

Du ingår i den lokala ledningsgruppen och rapporterar till publisher. Du samarbetar också med
SLM:s gemensamma marknadsavdelning i Göteborg.

Om dig
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom marknadsföring eller kommunikation. Du har bred digital kompetens och brinner för digital marknadsföring. Kompetens inom online marketing, marketing automation och sociala medier är viktigt för att lyckas i rollen. Det är starkt meriterande om du har erfarenheter av digital transformering från vår eller annan bransch.

För att trivas i rollen behöver du ha ett gediget intresse och en stor förståelse för vad reklam och marknadskommunikation kan åstadkomma för en tidning som satsar på lokal kvalitetsjournalistik. Du är starkt resultatorienterad, vill få saker att hända och har lätt för att samarbeta med alla, oavsett position. Du är en person som tycker om att ta ett stort eget ansvar, har en förmåga att leda dig själv och drivs av att tänka nytt. Du känner också igen dig som förändringsbenägen, engagerad, kreativ och prestigelös. Du har stor kapacitet och är i hög grad självgående utifrån strategier och övergripande ramar.

Vi tror att du som söker har en god förankring i Varberg och/eller Falkenberg. Du väljer att ha fysiskt kontor på någon av orterna, men arbetar för båda.

Viktigt för tjänsten:
  • Utbildning inom relevant område: marknadsföring, digital marknadsföring, kommunikation eller likvärdigt.
  • Erfarenhet av att arbeta med både strategisk och operativ marknadsföring
  • Att du som person är flexibel, förändringsbenägen och resultatorienterad
  • Att du bor i spridningsområdet; Varberg eller Falkenberg
  • Körkort B
Om Hallands Nyheter
Hallands Nyheter har i mer än 100 år varit den dominerande nyhetsförmedlaren och den främsta annonsbäraren i Varbergs och Falkenbergs kommuner, med periodvis en räckvidd på över 90 procent. Fortfarande har många en stark relation till HN. Med digitaliseringen har förutsättningarna för HN, och alla andra tidningar, förändrats. Konkurrenterna är inte längre andra lokala tidningar, utan globala, digitala jättar slåss med oss om läsarnas uppmärksamhet och pengar.
HN har en unik position på sin lokala marknad. Vi är störst och bäst på nyhetsbevakning och de senaste åren har det redaktionella arbetet förbättrats genom betydande satsningar på lokal kvalitetsjournalistik.

Om ansökan
Hallands Nyheter har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco. Tjänsten har start enligt överenskommelse. Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Hanna Bonli 0736 84 77 73.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Hanna Bonli
Telefon 0736 84 77 73
Område Varberg
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 18 dec 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.