Nyexaminerad beräkningsingenjör till talangprogram hos Ringhals kärnkraftverk

Nyexaminerad beräkningsingenjör till talangprogram hos Ringhals kärnkraftverk

På Ringhals kärnkraftverk är du med och bidrar till en tryggare elförsörjning för Sverige med lägst klimatpåverkan av alla kraftslag. Du kommer att ingå i ett talangprogram som utformas av Academic Work och Vattenfall för att säkerställa din utveckling. Som junior beräkningsingenjör kommer du vara med och säkerställa en trygg miljö för framtiden.

Information om uppdraget

Ringhals, som är beläget i Varbergs kommun, har över 40 års erfarenhet av elproduktion. På Ringhals jobbar de med både äldre teknik och med omfattande investeringar i ny teknik och nya system. De nya utmaningar som Ringhals står inför kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals bedriver en hel del forskning och utveckling och har specialister som hör till de främsta i världen inom sitt område. De arbetar ständigt med att utveckla verksamheten och arbetssättet för att möta de krav som kunder och omvärld ställer på dem. Därför söker nu Vattenfall nästa beräkningsingenjör till gruppen inom hållfasthetsberäkning för att ta sig an denna tillväxtresa.

I denna roll kommer du bli en del av ett individuellt anpassat talangprogram. Talangprogrammet pågår under hela konsultuppdraget där du inledningsvis tar del av ett introduktionsprogram för bästa möjliga start. Programmet består bland annat av löpande kompetensförsörjning genom lärarledda utbildningar inom allt från personlig utveckling och teknisk kompetens. Därefter kommer du under resterande konsultuppdrag samarbeta tätt med en mentor och närmsta konsultchef på Academic Work för löpande coachning och stöttning. Detta för att du ska få bästa möjliga förutsättning i rollen.

Arbetsuppgifter

Som junior beräkningsingenjör på Ringhals tillhör du en arbetsgrupp bestående av åtta andra medarbetare inom hållfasthetsberäkningar. Gruppen innehåller både junior och senior kompetens där du som medarbetare i denna grupp kan förvänta dig en vardag bestående av hjälpsamma kollegor, öppna dialoger högt som lågt och ett prestigelöst förhållningssätt till vardagens olika utmaningar.

Din vardag består till stor del av analyser, översättning av verkliga problem till en teoretisk modell och beräkning av hållfasthet vad gäller byggnader vid exempelvis jordbävningar, snöstorm och/eller andra extrema förhållanden.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad högskole- eller civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad / väg och vatten
 • Läst kurser inom beräkning och Finita Elementmetoden (FEM)
 • Har inblick i Boverkets föreskrifter och Eurokoderna
 • Obehindrade kunskaper i svenska då arbetet sker på detta språk
Vidare är det meriterande om du har kunskap i programvaran Adina och/eller Abaqus

Som person är du:
 • Ansvarstagande
 • Noggrann
 • Strukturerad
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Placering: Väröbacka, Varberg
 • För denna tjänst krävs en säkerhetsprövning inkluderande utdrag ur belastningsregister, säkerhetsintervju och drogtest
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ringhals önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ringhals ligger på västkusten cirka sex mil söder om Göteborg i Varbergs kommun. Kärnkraftverket är ett av få i världen som har både kokvatten- och tryckvattenreaktorer. De har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion där deras mål är att producera efterfrågad el, säkert och stabilt.