Kommunikationsstrateg till Ringhals!

Kommunikationsstrateg till Ringhals!

Nu söker vi dig som inte bara läser denna annonsen utan också lägger märke till hur texten är kommunicerad. Med andra ord söker vi dig som brinner för kommunikation och som vill ta dig an rollen som kommunikationsstrateg till Vattenfalls kärnkraftverk Ringhals. Har du utbildning och erfarenhet inom kommunikation och är redo för nästa utmaning? Ansök idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Nu söker Academic Work för Vattenfalls räkning en kommunikationsstrateg för ett uppdrag till deras kärnkraftverk Ringhals. I rollen kommer du bli en del av den gemensamma kommunikationsavdelningen för Ringhals och Forsmark som sammanlagt består av 18 personer varav 10 är placerade där du kommer sitta, nämligen på Ringhals. Verksamheten omfattar både intern och extern kommunikation. Flera stora förändringar pågår som kräver god och planerad kommunikation. Kommunikation är en efterfrågad och uppskattad resurs i organisationen och det är här DU kommer in!

Då du kommer att arbeta på säkerhetsklassat område behöver du genomgå en säkerhetsprövning i form av ett drogtest och utdrag ut belastningsregistret.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Vattenfall. Uppdraget kommer att vara på heltid och kommer sträcka sig fram till februari 2019. Därefter finns goda möjligheter att bli överrekryterad, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunikationsstrateg kommer du att genomföra kommunikationsinsatser utifrån fastställda kommunikationsplaner och strategier. Du kommer också komplettera kommunikationsplaner samt ta fram nya vid behov.

Vidare kommer du att:
 • Skriva artiklar, fotografera, skapa presentationer och annat kommunikationsmaterial.
 • Arbeta med kommunikationen för flera förändringsprojekt, ett av dom rörande Ringhals.
Tjänsten passar dig som vill få meriterande erfarenheter från en stor arbetsgivare med goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer bli del av en stor kommunikationsavdelning och det finns strukturerade arbetssätt och metoder att arbeta utifrån. Som ny i rollen kommer du erbjudas en god introduktion från kollegorna på avdelningen.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom kommunikationsvetenskap eller journalistik.
 • Är obehindrad på svenska i både tal och skrift.
 • Har 3-5 års tidigare erfarenhet inom kommunikationsarbete operativt och strategiskt.
 • Är en god skribent och lyhörd för målgruppens behov.
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av förändringskommunikation, är van att stötta chefer och ledningsgrupper.
 • Har kompetens inom grafisk formgivning och kriskommunikation.
Som person är du självgående och tar egna initiativ inom uppdraget. Du kan arbeta på egen hand men har samtidigt lätt att samarbeta med andra.

Övrig information
 • Start: Omgående.
 • Omfattning: Heltid fram till februari.
 • Placering: Ringhals. Väröbacka/Varberg.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
(Ta bort för arbetaruppdrag)
Mer info
Område Varberg
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall is a European energy company with approximately 20,000 employees. Together we produce heat and electricity from the energy sources; wind, hydro, biomass, solar, nuclear, coal and gas. To continuously and reliably deliver energy to our society we need a variety of energy sources.