Projektledare IT

Projektledare IT

Rollen som Projektledare IT

Som projektledare IT har du en viktig roll i Vedums digitaliserings- och effektiviseringsarbete. Du tillhör ett team som har höga ambitioner och med många projekt på gång för att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar att driva våra prioriterade IT-projekt, vilka består av allt från mindre delprojekt till större företagsövergripande projekt. Ett av de senare är en förstudie inför beslut om uppgradering av vårt affärssystem Movex till den modernare versionen M3 och om beslut tas ansvara för genomförandet av projektet.

Du ansvarar för upprättande av kravspecifikationer, budget och tidsplanering för projekten. Du leder arbetet från start fram till driftsatt lösning. Du har ett löpande ansvar för dialogen och rapporteringen till styrgruppen/beställaren.

Din profil

Du har en gedigen erfarenhet att driva stora implementationsprojekt såsom affärssystemsuppgraderingar. Erfarenhet och kunskap om Movex/M3 är värdefullt. Du är en engagerad, positiv och självgående person som är nyfiken och ständigt vill lära dig mer. Har förmåga att motivera och engagera ett team där du som projektledare är en naturlig del i teamet och jobbar prestigelöst ihop med dina projektmedlemmar. Vi tror också att du:
  • är metodisk, noggrann och har en väl utvecklad analytisk förmåga där du kan sätta dig in i komplexa sammanhang och se både helhet och delar
  • trivs med att hantera flera uppgifter samtidigt, är uthållig och kan hantera prioriteringar enligt företagets kriterier även under press
  • är van vid och trivs med många olika kontaktytor
  • har en god förmåga att förstå företagets, våra användare och i slutändan våra kunders behov samt översätta dem till krav på IT-lösningar
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
  • har relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet.

Vi erbjuder


Ett omväxlande och utvecklande arbete i ett engagerat, generöst och expansivt familjeföretag som lever efter mottot "ett personligt och tryggt val".

Tjänsten

Heltid på vårt huvudkontor i Vedum. Tillsvidareanställning med tillträde snarast. Anställningen inleds med provanställning 6 månader.

Vill du veta mer

Välkommen med frågor om tjänsten till Mikael Gillberg, IT-chef. Tfn 0512- 576 28 eller 0708-58 09 54, mikael.gillberg@vedum.se

Allmänna frågor om att arbeta på Vedum besvaras av Maria Holgersson, personal & lönekoordinator, tfn 0512-577 22.

Ansökan

Din ansökan vill vi ha senast den 31 mars.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att vi skall kunna förbättra oss i vårt rekryteringsarbete vill vi gärna att du anger i din ansökan hur du fått kännedom om den lediga tjänsten.

Registrering av dina personuppgifter.
I och med att du registrerar din ansökan samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter som du lämnat för den aktuella tjänsten. Så snart tjänsten är tillsatt kommer vi att meddela de sökande som inte erbjudits anställning. Personuppgifterna avregistreras därmed.
Mer info
Område Vara
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

2019 fyller Vedum Kök & Bad 100 år. Vi har då tillverkat kök för skandinaviska hem i ett sekel. Det har blivit många leveranser sedan snickaren Viktor Lindberg startade sin verksamhet i Vedum i Västergötland 1919 - och det har hänt en hel del både hos oss och i samhället i stort. Men vår vision att tillverka fina, funktionella och flexibla inredningar med hög kvalitet är fortfarande samma. Med våra 460 medarbetare och en omsättning på 776 Mkr är vi idag Sveriges största familjeägda köks- och badrumsföretag.