Löneadministratör, vikariat

Löneadministratör, vikariat

Vill du bli en av oss, en del i vårt personal- & löneteam, under en av våra medarbetares kommande föräldraledighet?

Rollen som löneadminstratör på Vedum är varierande och utvecklande med både mer rutinmässiga arbetsuppgifter samt ansvar för bla att fortlöpande utbilda våra medarbetare i rutiner och tillämpning av dessa.

Löneadministration styrs av lagstiftning, kollektivavtal, lokala överenskommelser mellan företaget och lokala arbetstagarorganisation samt överenskommelser i anställningsavtal och vi söker dig som stimuleras av både helhet och delar. De kollektivatal vi omfattas av på Vedum är Träindustriavtalet mellan Trä- och Möbelföretagen TMF - GS-facket samt Tjänstemannaavtalet mellan TMF - Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer. Du ansvarar självständigt för löneberedning och utbetalning av löner till företagets 460 medarbetare i Flex som är vårt system för tid, res och lön. Förutom löneadministration ansvarar du för handläggning av anställningsavtal, schemaläggning, hantering av utlägg, förmåner och traktamenten, tidrapporter, kontrolluppgifter, hantering av semesterlöneskuld och årsskiften mm.

Du ger också stöd till chefer och medarbetare i lönerelaterade frågor samt bistår externa organisationer och myndigheter med relevanta uppgifter, såsom kontrolluppgifter, pensionsinrapportering, arbetsgivarintyg mm. Därutöver kommer du även att ansvara för tidsbokning och administration avseende företagshälsovårdens resurser samt att få bidra med din kunskap och kreativitet för att tillsammans med gruppen vidareutveckla process och rutiner med målsättningen att vara en HR- och löneavdelning i framkant.

Du ingår i ett team som består av två personalkoordinatorer, som också är backup för dig inom löneadministration, vår medarbetare som är föräldraledig samt personalchef som du rapporterar till. Vi är samtliga placerade vid huvudkontoret i Vedum.

Din profil: Vi tror att du har en teoretisk gymnasieutbildning med en eftergymnasial påbyggnad inom löneadministration. Du har även några års erfarenhet av löneadministrativt arbete, gärna inom tillverkande företag och med fördel inom Träindustrins avtalsområden. Har du erfarenhet från Flex lönesystem är detta meriterande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har goda kunskaper i Office-paketet, med fokus på Excel.

Du är en lagspelare som ser att hela Vedum är ditt lag och där alla bidrar till att göra varandra ännu bättre. Som person är du noggrann, strukturerad, ansvarsfull. Du trivs med att självständigt föra ditt arbete framåt och hålla god kvalitet i leverans mot deadlines. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder: Ett omväxlande och utvecklande arbete i ett engagerat, generöst och expansivt familjeföretag som lever efter mottot "ett personligt och tryggt val".

Tjänsten: Heltid på vårt huvudkontor i Vedum. Föräldravikariat med tillträde snarast, dock längst tom 31 augusti 2020. Därefter finns möjlighet till förlängning fram till årskskiftet 2020/2021.

Vill du veta mer: Välkommen med frågor om tjänsten till Birgitta Henriksson, peronalchef. Tfn / sms 0708-220143. Allmänna frågor om att arbeta på Vedum besvaras av Maria Holgersson, personalkoordinator, tfn 0512-577 22.

Ansökan: Din ansökan vill vi ha senast den 23 april.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att vi skall kunna förbättra oss i vårt rekryteringsarbete vill vi gärna att du anger i din ansökan hur du fått kännedom om den lediga tjänsten.

Registrering av dina personuppgifter: I och med att du registrerar din ansökan samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter som du lämnat för den aktuella tjänsten. Så snart tjänsten är tillsatt kommer vi att meddela de sökande som inte erbjudits anställning. Personuppgifterna avregistreras därmed.
Mer info
Område Vara
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

2019 fyller Vedum Kök & Bad 100 år. Vi har tillverkat kök för skandinaviska hem i ett sekel. Det har blivit många leveranser sedan snickaren Viktor Lindberg startade sin verksamhet i Vedum i Västergötland 1919 - och det har hänt en hel del både hos oss och i samhället i stort. Men vår vision att tillverka fina, funktionella och flexibla inredningar med hög kvalitet är fortfarande samma. Med våra 460 medarbetare och en omsättning på 775 Mkr är vi idag Sveriges största familjeägda köks- och badrumsföretag.