VD till Varaslättens Lagerhus

VD till Varaslättens Lagerhus

I rollen som VD ansvarar du för en fortsatt lönsam utveckling av Varaslättens Lagerhus. Med god förmåga att se affärsmöjligheter, skapar du långsiktiga samarbeten och nära relationer för att vara ett attraktivt företag för kunder och även som arbetsgivare.

Du driver kontinuerligt förbättringsarbete och utvecklar processer för att säkerställa optimal, kostnadseffektiv och hållbar drift av verksamheten. En viktig uppgift är att tillföra ett engagerat, inspirerande ledarskap och tillsammans med övriga ledning arbeta aktivt för ökat medlemsvärde och "bondenytta". Du rapporterar till styrelsen.

Vi söker dig som har framgångsrik erfarenhet av ledande roller i affärsdrivande verksamhet och som motiveras av att verka i en idéburen organisation. Du har vana av resultatansvar men det är inget krav att du varit VD tidigare. Vi förutsätter att du har stor förståelse och ett genuint intresse för lantbruk. Har du dessutom en agrar utbildning är det en stor fördel.

Din personlighet präglas av energi, stark drivkraft och gott omdöme. Som ledare är du involverande, öppen och prestigelös med förmåga att motivera teamet och bygga en stark organisation. Med social kompetens och naturlig fallenhet för att kommunicera med alla typer av människor har du lätt för att skapa delaktighet och engagemang.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 15 december. Om du har frågor, kontakta Anna Åkesson, e-post anna.akesson@maquire.se, 0763-38 87 96
Mer info
Område Vara
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varaslättens Lagerhus bildades 1930 och är en ekonomisk förening ägd av 1900 lantbrukare i Västra Sverige. Verksamheten omsätter ca 700 mkr och har idag 35 anställda. Vara Lagerhus säljer utsäde, gödsel, växtskydd med en väl utvecklad rådgivning. Totalt hanteras ca 250 000 ton spannmål per år, där huvuddelen går till svensk kvarnindustri, maltindustri och på export. Spannmålsmarknaden är idag en komplex råvarumarknad som i huvudsak är kopplad till spannmålsbörserna i Paris och Chicago. Hanteringen av spannmål fördelas på två anläggningar, en i Vara och en i Tråvad. Transporter sker främst med eget åkeri. Genom effektivitet och kvalitet bidrar Varaslättens Lagerhus till stärkt konkurrenskraft och skapar förutsättningar för en god och långsiktig odlingsekonomi till föreningens medlemmar. Läs mer på varalagerhus.se