Reservdelschef

Reservdelschef

Om jobbet

Vi söker just nu en reservdelschef till vår bilanläggning i Vara. Som reservdelschef är du ansvarig för både tillbehörsbutik och och reservdelslager. Din roll är att säkerställa att verkstad och bilförsäljning får tillgång till rätt tillbehör och reservdelar, så att våra mekaniker kan vara effektiva och skapa förutsättningar för en hög kundnöjdhet. Ansvaret innefattas också av ett omsättning, - beläggnings- och resultatansvar för reservdelsavdelningen samt att driva avdelningen mot uppställda mål och nyckeltal.

Vidare ansvar du för lager- och lagervärde och minimering av inkurans. Mycket fokus ligger på ledarskapet och ansvar för hela anställningscykeln - från rekrytering, ledning och fördelning av arbetet, resurs- och kompetenssäkring, utveckling- och engagemang av personal och lönesättning - till att upprätta hålla en trygg och regelmässig arbetsmiljö. Du ansvarar för att avdelningen är attraktiv och tilltalande för våra kunder. Du har personalansvar för din avdelning och du rapporterar till Platschefen på anläggningen.

Din profil

Som person är du driven och har förmåga att identifiera förbättringsområden, samt handlingskraftig på genomförandet. För uppgiften krävs det att du har erfarenhet av reservdels- och lagerverksamhet, samt erfarenhet av ett affärs- och personalutvecklande ledarskap. Du är duktig på logistik och förstår vikten av ordning och reda i lagermiljö. Viktigt är också att du arbetar på ett proaktivt sätt mot våra samarbetspartners på externa verkstäder.

Det är av vikt att du är intresserad av att arbeta med utveckling av såväl processer och arbetsrutiner som utveckling av dina medarbetare i teamet. Du drivs av att entusiasmera andra och skapa en bra teamkänsla. Du har goda allmänna datorkunskaper och det är meriterande om Du har kunskaper i affärssystemet Kobra. Tidigare ledarerfarenhet är också meriterande. Vi kräver som lägst gymnasieutbildning, gärna med påbyggnadsstudier inom lager/logistik eller reservdelar. B-körkort och truckkort är nödvändiga för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Vara
Yrkesroll Fordon, Reservdelsman, Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 feb 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.